Mainos

Poliisin ivaileva viesti suututtaa – Twitterissä leimahti kielisota heti Barcelonan iskun jälkeen

Barcelonan terrori-isku on yhdistänyt espanjalaisia, mutta ei kaikkia. Twitterissä syntyi lähes välittömästi iskujen jälkeen kieliriita Katalonian oman poliisivoiman ja useita poliisivoimia yhdistävän espanjankielisen Twitter-tilin välillä.

– On juuri tapahtunut massiivinen, yhden ihmisen ajama pakettiautolla tehty ihmisten päälleajo Las Ramblasilla Barcelonassa. Useita haavoittuneita, twiittasi Katalonian poliisi Los Mossos d'Esquadra.

Espanjan eri poliisi- ja turvallisuusvoimia yhdistävän Policías.es-tilin käyttäjä näki viestinnässä kielipolitiikkaa.

– Kun teitä kiinnostaa (tiedon) levittäminen, heti kirjoitatte espanjaksi. Se on hienoa..., tili kirjoitti sarkastisesti.

Syventää jakolinjoja

Policías.es:n Twitter-kommentti kirvoitti heti kovaa arvostelua mauttomuudesta. Viestiä on jaettu runsaasti Twitterissä ja muissa somekanavissa. Vakavassa paikassa kirjoitettu ivaava kommentti tuskin on omiaan parantamaan Katalonian katalaaninkielisten ja espanjankielisten välejä, puhumattakaan Katalonian ja maan keskushallinnon väleistä.

Ironista on, että Policías.es-nettiviestintään osallistuu myös Katalonian poliisi Los Mossos.

Diktaattori Francisco Francon kuoltua 1975 tukahdutetut katalaanin kieli ja alueen kulttuuri alkoivat kukoistaa, ja ne ovat nousseet keskeiseen asemaan Katalonian itsehallintoalueella. Espanja on silti yksi Katalonian maakunnan virallisista kielistä.

Espanjan keskushallinnon ja Katalonian välit ovat pitkään olleet erittäin kireät erityisesti Katalonian itsenäisyyspyrkimysten vuoksi. Kataloniassa on tarkoitus pitää tulevan lokakuun ensimmäisenä päivänä kansanäänestys maakunnan itsenäistymisestä. Espanjan keskushallinto on kuitenkin kieltänyt äänestyksen järjestämisen.

"Auttakaa, älkää kuvatko"

Twitterissä on arvostelu terrori-iskuun liittyen myös sitä, että jotkut ihmiset ottavat kännykällään kuvia ja videoita sen sijaan, että auttaisivat haavoittuneita.

– Teknologinen muutos sallii meidän kuvata uhrjea sen sijaan että autamme heitä, onko tämä evoluutiomme, kirjoittaa @sadluxurykid.

– Jos olen kuolemassa, en halua että kuvaat minua, haluan että pysyt kanssani. Uskon, ettei kukaan halua kuolla yksin, ja vielä vähemmän näin, tviittaa @maria_ecc.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.