Mainos

Oulun poliisi tutkii pitseriasukujen välienselvittelyä KRP:n kanssa

Oulun Limingantullissa ja Kaijonharjussa tällä viikolla sattuneet pahoinpitelyt liittyvät toisiinsa, poliisi arvioi. Kyse on kahden ravintolayrittäjäsuvun pitkään jatkuneesta kaunasta ja välienselvittelystä.

– Siltä se meidän silmin näyttää, että tapauksilla on yhteys. Kauna on jatkunut ehkä vuosien ajan, sanoo tutkinnanjohtaja Petri Savela.

Savela kertoo, että Oulun poliisi jatkaa tuoreiden tapausten tiimoilta yhteistyötä keskusrikospoliisin kanssa. Keskusrikospoliisilla on tutkinnassa laajempi rikosvyyhti, jossa epäillään useita pitseroita pyörittävää ulkomaalaistaustaista sukua uhkailusta ja kiristämisestä. Epäilty suku on pyrkinyt estämään kilpailevien yrittäjien toiminnan lähialueillaan useissa Suomen kaupungeissa.

– Kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta me tutkimme Limingantullin ja Kaijonharjun tapauksia ensin yksittäisinä tekoina, Savela sanoo.

– Tutkinta vie oman aikansa. Kaijonharjun tapauksessa kuulemme viikonlopun aikana noin kymmentä todistajaa ja teemme muuta tutkintaa.

Savela sanoo toivovansa, että pahoinpitelytapaukset loppuvat nyt. Kukaan uhreista ei ole saanut henkeä uhkaavia vammoja.

– Onneksi mitään vakavampaa ei ole vielä sattunut, mutta riski siihen on ollut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.