15-vuotiasta puukotettiin rintaan merkkirepun takia Inkoossa – poliisi epäilee toista teinipoikaa tapon yrityksestä

"Toi on tehty puhtaasti ihmisen vahingoittamiseen"– tällaisia teräaseita poliisi on takavarikoinut nuorisolta 5:03
Komisario näyttää, millaisia teräaseita nuoriso kantaa mukanaan. Katso video.

Inkoon teiniryöstön esitutkinta on loppusuoralla. Poliisi epäilee 16-vuotiasta teinipoikaa tapon yrityksestä ja kahta muuta teinipoikaa törkeän ryöstön yrityksestä. Uhrilta yritettiin varastaa merkkireppu ja häntä puukotettiin rintaan hengenvaarallisesti.

Tilanne sattui Inkoossa myöhään torstai-iltana 14. päivä huhtikuuta.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti välikohtauksen jälkeen, että puukotuksen uhri oli kuljetettu Lastensairaalaan hoidettavaksi ja että puukotuksen taustalla oli ollut tilanne, jossa joukko nuoria oli yrittänyt viedä uhrilta laukun. Tapausta tutkittiin törkeän ryöstön yrityksenä.

Esitutkinta on nyt loppusuoralla, ja jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholmin mukaan asiassa epäillään myös tapon yritystä. Kovasta rikoksesta epäiltynä on 16-vuotias poika, joka poliisin käsityksen mukaan käytti ryöstötilanteessa teräasetta.

Uhria lyötiin Sjöholmin mukaan veitsellä ylävartaloon, tarkemmin rintaan. Isku oli potentiaalisesti hengenvaarallinen.

– Tapon yritys -rikosnimike tulee siitä, että isku on kohdistunut uhrin ylävartalon alueelle. Siinä on ollut ihan konkreettinen hengenvaara, tutkinnanjohtaja Sjöholm selostaa.

Tapon yrityksestä epäillyn teinipojan lisäksi tilanteessa oli ollut kaksi muuta nuorta poikaa, 16-vuotias ja 15-vuotias. Heidän epäillään olleen mukana ryöstötilanteessa. Heitä poliisi epäilee törkeän ryöstön yrityksestä.

Suunnittelivat etukäteen?

Sjöholmin mukaan kolmikon uskotaan suunnitelleen ryöstöä etukäteen. Puukotustilanne tuli Sjöholmin mukaan kuitenkin muille yllätyksenä.

– Esitutkinnassa on tullut ilmi, että asianomistajalla on ollut merkkilaukku. Vaikuttaa siltä, että etukäteen on suunniteltu, että he yrittävät viedä sen häneltä.

Sjöholmin mukaan kyse oli repusta. Uhria iskettiin siis hengenvaarallisesti rintaan pelkän kantolaitteen takia. 

– Etukäteen ei ole varmastikaan ollut tarkoituksena puukkoa käyttää. Tilanne on kuitenkin johtanut siihen, hän jatkaa.

Rikoskomisario pitää tapausta huolestuttavana. Hän kertoo panneensa merkille ilmiön, jossa nuoret kantavat teräaseita mukanaan yhä useammin. Yleensä selityksenä on itsensä suojeleminen. Pahimmillaan seuraukset voivat olla järkyttävät.

– Kyllä se huolestuttava ilmiö on, Sjöhom sanoo.

– Onhan tuo todella vakavaa. Siinä olisi voinut käydä todella huonosti pahimmassa tapauksessa, hän kommentoi Inkoon puukotusta.

Sjöholmin mukaan Inkoon välikohtauksen taustat ja tapahtumat ovat auenneet poliisille hyvin kuulustelujen myötä. Esitutkinta on nyt loppusuoralla, ja poliisi uskoo saavansa asian syyttäjälle kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat