Poliisilta lisätietoa Vantaan kerrostalopalosta – yleisjohtaja kertoo, miksi paikalla tarvittiin erikoisjoukkoja ja raskasta varustusta

1:59
MTV Uutiset Live Vantaalla: Tältä palopaikalla näytti maanantaina aamupäivällä sammutustöiden jälkeen

Poliisi on alkuiltapäivän aikana tehnyt Vantaan palopaikalla teknistä tutkintaa, mutta raivaustyöt on saatu päätökseen. Itä-Uudenmaan poliisin päivystävän yleisjohtajan mukaan tapahtumien kulku on "pääpiirteittäin selvä".

Poliisi tutkii tapauksessa tuhotyötä sekä selvittää palon syttymissyytä ja asunnosta löytyneen vainajan kuolinsyytä.

Hätäkeskus sai ylimmän kerroksen palosta ilmoituksen kello 00.45. Paikalle Vantaan Junkkarinkaareen meni ainakin 14 pelastuslaitoksen yksikköä, useita poliisipartioita sekä erikoisjoukkoja.

Yleisjohtaja, komisario Miika Laine Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksesta ei toistaiseksi voi vahvistaa, oliko kylpyhuoneesta löytynyt vainaja asunnon asukas vai jokin muu henkilö.

IS:n tietojen mukaan paikalle menneet poliisit olivat raskaasti varustautuneita. Heillä oli mukanaan muun muassa suojakilpiä ja konepistooleita. Laineen mukan raskaat varusteet selittyvät sillä, että poliisi tahtoi maksimoida oman työturvallisuutensa.

Laine ei kommentoi, minkälaisen ilmoituksen poliisi alun perin sai tehtävälle mennessään ja minkälaiseen mahdolliseen vaaraan poliisi tarkalleen ottaen varautui.

– Varauduimme siihen, että asunnossa voisi olla jotakin poliisin työturvallisuutta vaarantavaa.

Ketään ei etsitä 

Toistaiseksi poliisi ei ole vahvistanut liittyykö tapaukseen ulkopuolisia epäiltyjä.

Laine ei kommentoi mahdollisia epäillyn tai epäiltyjen kiinniottoja, mutta vahvistaa, ettei virkavallalla ole tällä hetkellä käynnissä henkilöetsintää.

Laineen mukaan poliisi tekee palopaikalla vielä muun muassa teknistä tutkintaa. Sivullisille tai palotalon asukkaille tilanteesta ei koidu enää vaara.

– Poliisilla on pääpiirteittäin selvä kokonaiskuva tapauksesta. Tiedossa ei ole mitään yllätyksellisyyttä, Laine sanoo. 

Kerrostalon asukkaat evakuoitiin useita tunteja kestäneen operaation tieltä.

Junkkarinkaari sijaitse Vantaalla Pakkalan kaupunginosassa lähellä kauppakeskus Jumboa. Alueella on runsaasti uusia asuintaloja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja