Poliisille tullut useita ilmoituksia pieleen menneistä nettikaupoista – näin kauppaa käydään turvallisesti

8:00
Katso videolta, miten voi välttää tulevansa huijatuksia netissä.

Poliisi muistuttaa, että netissä kauppoja sopiessa kannattaa olla tarkkana etenkin silloin, jos kauppojen solmiminen vaatii toisen osapuolen tapaamista kasvokkain.

Syy poliisin huoleen on se, että viime viikon aikana poliisi sai kuusi rikosilmoitusta pieleen menneistä kaupoista. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.

Poliisin mukaan tapauksiin ei liity väkivaltaa, mutta niitä tutkitaan varkauksina. Tilanteet ovat sattuneet Vantaalla, Keravalla, Helsingissä ja Espoossa.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan asia oli pinnalla viimeksi viime syksynä, kun netissä sovitut kaupat olivat johtaneet ryöstön yritykseen kahdella eri kerralla. 

Poliisin mukaan netissä sovitut kaupat ovat pääsääntöisesti turvallisia. Niitä tehdessään kannattaisi kuitenkin noudattaa erityistä huolellisuutta.

Poliisin mukaan tapaamista vaativat kaupat kannattaisi sopia mahdollisimman vilkkaalle ja julkiselle paikalle. Niin ikään tapaamiset kannattaisi poliisin mukaan järjestää mieluummin valoisaan aikaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja