Poliisille ilmoitukset peräti neljästä lasten ahdistelutapauksesta Nokialla – miehet yrittäneet houkutella autoon ja tarjota karkkia

Sisä-Suomen poliisi kertoo, että Nokialla on ilmoitettu eilisen ja tämän päivän aikana neljästä eri tapauksesta, joissa lapsia olisi ahdisteltu eri tavoin.

Torstaina aamulla ala-asteikäinen tyttö oli menossa kouluun, kun Vihnuskatu 26 kohdalla olevassa Starkin puistossa oli nuori mies tullut keskustelemaan ja houkuttelemaan tyttöä sivummalle. Tyttö oli jatkanut koululle miehen seuratessa lähes koululle saakka. Mies oli liikkeellä polkupyörällä.

Torstaina aamupäivällä Kankaantaankadun ja Ilkantien välillä alakoululaisen tytön perässä oli kulkenut nuorehko mies, mahdollisesti yläasteella oleva poika, joka oli tarttunut takaapäin kiinni tyttöön. Tyttö oli huutanut ja päässyt pakoon.

Torstaina aamupäivällä kello 10 aikaan oli Taivalkunnantiellä pysähtynyt pakettiauto, jonka mieskuljettaja oli houkutellut ala-asteikäistä poikaa kyytiin. Mies oli hieman tukeva ja hänellä oli iso tumma parta. Aiemmin syksyllä on ilmoitettu myös vastaavasta tapauksesta, jossa pakettiautossa ollut mies oli pyytänyt lasta autoon kyytiin.

Perjantaina poliisiille tuli myös tieto aiemmin tapahtuneesta mahdollisesta lapsien houkuttelutilanteesta Nokian Nesteen läheisyydessä, jossa iäkkäämpi mies oli jutellut lapsille ja kertonut ostavansa näille karamellia. Mies oli myös kehottanut vaikenemaan asiasta kotona.

Nokian poliisi pyytää havaintoja ja vinkkejä näihin tapauksiin liittyen numeroon 0295 445 888 tai sähköpostiin vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Poliisi muistuttaa samalla, että vihjeitä tai arvailuja epäillyistä tekijöistä ei pidä kirjoitella esim. sosiaalisen median kanaviin vaan tiedot pitää lähettää poliisille. Jonkun henkilön leimaaminen epäillyksi sosiaalisen median kanavissa voi myös täyttää rikoksen tunnusmerkistön.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja