Mainos

Selvitys poliisien suljetusta FB-ryhmästä valmis: Yhdelle kirjallinen huomautus asiattomasta kirjoittelusta, viidelle ”työnjohdollista ohjausta”

Poliisihallituksen selvitys poliisien suljetusta Facebook-ryhmästä on valmistunut. Poliisihallituksen mukaan yhdelle virkamiehelle annettiin vakava kirjallinen huomautus ja viidelle ”työnjohdollista ohjausta” epäasiallisen nettikirjoittelun vuoksi.

Liki 3000 jäsenen suljettu Facebook-ryhmä nousi julkisuuteen viime kesänä, kun Long Play -julkaisu uutisoi ryhmässä käydystä rasistisesta ja epäasiallisesta keskustelusta. Ryhmään kuului nykyisiä ja entisiä poliiseja, joista osa oli myös osallistunut asiattomaan keskusteluun.

Valtakunnansyyttäjän päätöksen mukaan asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta, mutta Poliisihallitus käynnisti asiasta oman selvityksen.

Poliisilaitosten oikeusyksiköille annettiin tehtäväksi käydä läpi aineistoa ryhmässä käydystä keskustelusta. Poliisihallituksen mukaan aineistosta tunnistettiin 50 poliisin palveluksessa olevaa virkamiestä.

Kaikkien tunnistettujen virkamiesten kirjoitukset eivät poliisin arvion mukaan olleet epäasiallisia.

Yhdelle poliisimiehelle annettiin kuitenkin vakava kirjallinen huomautus sopimattomasta käytöksestä. Lisäksi viidelle poliisin palveluksessa olevalle virkamiehelle on annettu ”työnjohdollista ohjausta”, poliisihallitus kertoo.

Facebook-ryhmä ei ole poliisin virallinen ryhmä, mutta poliisia koskee laissa säädetty erityinen käyttäytymisvelvollisuus, joka ulottuu myös vapaa-ajalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.