Poliisi vei nuorilta 35 litraa alkoholia Kemissä – ja kun erään isä sai kuulla, seurasi väkivaltainen jälkinäytös: "Puhuttelussa eivät pelkät sanat riittäneet"

Erilaiset myrkytykset aiheuttivat Suomessa liki 500 kuolemantapausta vuonna 2016 0:25
Video: Myrkytyskuolemat johtuvat Suomessa usein alkoholista.

Poliisi takavarikoi viikonloppuna Kemissä järjestetyn Satama Open Air -tapahtuman ulkopuolella oleskelleilta nuorilta litratolkulla alkoholia. Alkoholiasiat johtivat myöhemmin myös välikohtaukseen kemiläisen koulun pihalla.

Poliisi takavarikoi yhteensä 35 litraa erilaisia alkoholijuomia, mukaan lukien yhden litran väkeviä alkoholijuomia. Nuorin alkoholirikkomukseen syyllistynyt oli Lapin poliisin tiedotteen mukaan vain 13-vuotias.

Valvonnasta kirjattiin 18 rikosilmoitusta alkoholin hallussapitorikkomuksista ja saman verran lastensuojeluilmoituksia. Nuorten vanhemmille ilmoitettiin asiasta puhelimitse.

Tapausta seurasivat myös "jälkilöylyt". Poliisin mukaan erään alkoholia hallussaan pitäneen lapsen isä oli tiukannut jälkikasvultaan alkoholin välittäjän nimen ja mennyt "puhuttelemaan" tätä kemiläiskoulun pihalle.

– Ilmeisesti puhuttelussa eivät pelkät sanat olleet riittäneet, sillä epäilty alkoholin välittäjä oli saanut vammoja isän pitämän puhuttelun aikana. Puhuttelija kiinniotettiin Kemin poliisivankilaan, poliisitiedotteessa todetaan.

Lapin poliisi toivoo, että nuorille alkoholijuomia hankkivat nuoret aikuiset pohtisivat etukäteen, minkälaisia seurauksia toiminnalla voi olla.


Lue myös:

    Uusimmat