Poliisi käräytti ilokaasutrokarit Espoossa – tyhjiä kaasupulloja löytynyt koulujen pihoilta

Vantaalla kummastellaan maahan kylvettyjä kapseliryppäitä: Huolestuttavia merkkejä hengenvaarallisesta tavasta 0:25
Video: Vantaalla maahan heitetyt ilokaasupatruunat antoivat viitteitä ilokaasun käytön ilmiöstä jo vuonna 2020.

Länsi-Uudenmaan poliisin partio suoritti valvontaa Espoon Leppävaarassa viime viikolla, kun se havaitsi huoltamon pihalla myyntitapahtumalta vaikuttaneen tilanteen. Lopputuloksena poliisi otti kiinni kaksi henkilöä terveysrikoksesta epäiltynä.

Viime sunnuntaina tapahtuneessa tilanteessa poliisit huomasivat, että kahdesta eri autosta asioitiin kolmannen auton luona. Käteisen vastineeksi omistajaa vaihtoi muutamia pulloja ilokaasua. 

Poliisi seurasi myyjän liikkeitä ja pysäytti tämän hetkeä myöhemmin. Autossa oli kaksi noin 20-vuotiasta nuorta miestä. Poliisi takavarikoi autosta 18 täyttä ja yhden vajaan laatikollisen ilokaasua. Yhteensä pulloja oli jo tehtyjen kauppojen jäljiltä noin 110. Näiden lisäksi poliisin takavarikkoon päätyi myös useita satoja euroja käteistä rahaa. Poliisi epäilee molempia miehiä terveysrikoksesta.

Poliisi on pitkin syksyä saanut ilmoituksia, joissa tyhjiä ilokaasupulloja on löytynyt esimerkiksi koulujen ja päiväkotien pihoilta. Ilokaasun käytön haittavaikutukset ja riskit eivät usein ole etenkään nuorille täysin selvillä, ja poliisi toivookin, että vanhemmat keskustelisivat aiheesta nuorten kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat