Poliisi huolissaan Vantaalla parveilevista nuorista – tiedossa joukkotappeluita

Ahdistus, epävarmuus ja huoli – nuorille tehty kysely paljastaa korona-ajan vaikutukset 4:03
Kyselyn perusteella korona-aika on lisännyt nuorten ahdistusta, epävarmuutta ja huolta.

Poliisi on huolissaan Vantaan Tikkurilassa päivittäin ilta-aikaan kokoontuvista nuorista. Nuoret ovat kokoontuneet kauppakeskus Dixissä ja Tikkurilan rautatieaseman ympäristössä, ja kokoontumisten kerrotaan lisänneen huolta ja levottomuutta.

– Meille olikin melkoinen yllätys, että kauppakeskus Dixistä ja Tikkurilan rautatieasemasta on nyt selvästi kehkeytynyt nuorten suosituin kohtaamispaikka Vantaalla. Paikalla oli nuoria Vantaalta, Keravalta, Tuusulasta, Espoosta ja Helsingistä, kertoo vanhempi konstaapeli Hanna-Liisa Hartikainen poliisin tiedotteessa.

– Nuorimmat kauppakeskuksessa ja asemalla ajanvietossa olleet lapset olivat vasta 11-vuotiaita. He liikkuivat porukoissa, joissa suurin osa oli heitä paljon vanhempia.

Tiedossa ainakin kaksi joukkotappelua

Poliisin mukaan erityisesti päihtyneiden aikuisten käyttäytyminen paikalla aiheutti nuorille epämiellyttäviä tilanteita ja jopa riskin väkivaltatilanteen syntymiselle. Väkivalta on kuitenkin toistaiseksi tietojen mukaan tapahtunut nuorten välillä. Perjantaina ja sunnuntaina paikalla tiedetään tapahtuneen joukkotappelu, joista perjantaiseen osallistui hätäkeskuspuhelun perusteella 30–40 nuorta. Ainakin yksi nuori sai tilanteessa vammoja. Poliisi kuvailee vastaavasti sunnuntain olleen erittäin levoton.

Poliisi kertoo lisäävänsä valvontaa alueella ja tekevänsä tiivistä yhteistyötä nuorisotyön, lasten suojelun sekä alueen vartijoiden ja järjestyksenvalvojien kanssa. Se myös painottaa lasten huoltajille, että Tikkurilan aseman tilat ja Dixi eivät ole nuorille sopivia ajanveittopaikkoja, vaikka nuorisotilat onkin suljettu koronatilanteen vuoksi.

– Olisi myös hyvä, jos mahdollisimman moni huoltaja voisi käydä itse paikalla katsomassa, mitä oma nuori asemalla puuhastelee ja puuttumassa oman nuorensa tilanteeseen, Hartikainen sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat