Mainos

Yllättävä käänne 17 vuotta vanhassa poikkeuksellisessa rikoksessa: Poliisi otti kiinni miehen, jonka epäillään olleen mukana elokuvamaisen arvokuljetusryöstön yrityksessä

Lounais-Suomen poliisi kertoo ottaneensa keskiviikkona kiinni yhden miehen vuonna 2002 Turussa tapahtuneen arvokuljetusryöstön yritykseen liittyen. Tapausta alettiin tutkia tänä keväänä uudelleen vuosien jälkeen. 

Poliisin mukaan mies asuu pääkaupunkiseudulla ja hän on syntynyt 1970-luvun puolivälissä. 44-vuotiaan miehen epäillään kuuluvan järjestäytyneeseen rikollisryhmään.

Naamioituneet ja konetuliasein varustautuneet neljä tai viisi ihmistä yrittivät murtautua arvokuljetusautoon turkulaisen Prisman pihalla vuonna 2002. Ryöstäjät tunkeutuivat kulmahiomakoneen avulla pihalla olleeseen lukittuun, mutta vartioimattomaan rahankuljetusautoon.

Ryöstö jäi kuitenkin kesken, kun sivullinen soitti poliisille. Epäillyt tulittivat heidän peräänsä lähtenyttä virkavaltaa.

Poliisin tutkinnassa on selvinnyt, että tekijöillä on ollut etukäteistietoa arvokuljetusauton rakenteesta ja suojauksesta.

Näin epäillyn jäljille päästiin

Mies vangittiin tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ryöstön yrityksestä ja kahdesta murhan yrityksestä.

Epäillyn jäljille päästiin vanhaa ja uutta tietoa yhdistelemällä. Poliisi sai myös toistakymmentä yleisövihjettä tapaukseen liittyen.

Poliisin mukaan arvokuljetusryöstön yritys on ollut Suomen rikoshistoriassa poikkeuksellinen tapaus. Teko on ollut poliisin kuvailun mukaan suunnitelmallinen ja ammattimaisesti organisoitu, ja aikoinaan erittäin vaarallinen sivullisia ja poliisia kohtaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja