Poliisi valvoo satamia muun muassa mielenosoittajatulokkaiden varalta – itsenäisyyspäivä Helsingin poliisin suurin vuosittainen operaatio

Helsingin poliisi valvoo tänään satamissa muun muassa mahdollisesti itsenäisyyspäivän mielenosoituksiin pyrkivien ryhmien varalta.

Helsingin poliisista kerrotaan STT:lle, että tarkastuksia on tehty, mutta mitään huolestuttavaa ei ole tullut ilmi eikä esimerkiksi kiinniottoja ole tehty.

Ylikomisario Pekka Höökin mukaan tarkastuksia tehdään epäilyttävissä tapauksissa. Epäilyksiä voi herätä esimerkiksi pohjoismaisten viranomaisten tekemien ilmoitusten vuoksi.

Höök korostaa, että satamien tarkkailu on osa poliisin normaalia toimintaa. Itsenäisyyspäivän turvallisuusjärjestelyt ovat Helsingin poliisille suurin vuosittainen operaatio.

Itämerellä liikennöivä varustamokonserni Viking Line kieltäytyi kaksi vuotta sitten ottamasta uusnatsijoukkoa laivamatkalle itsenäisyyspäivän aattona.

Ryhmä oli kertonut Ruotsin vastarintaliikkeen sivuilla aikovansa osallistua Helsingissä itsenäisyyspäivänä järjestettävälle marssille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja