Poliisi valppaana nuorten joukkotappelun varalta myös tänään, eilinen uhka ei toteutunut – "Aina on riski, että joku lähtee virittelemään uutta yritystä"

8:21
Video: Nuoret suunnittelivat joukkotappelua pääkaupunkiseudulle perjantaina.

Pääkaupunkiseudulle suunniteltua nuorison joukkotappelua ei syntynyt. Poliisi on kuitenkin yhä varuillaan suunnitelman toteutumisen varalta. 

Poliisi tiedotti eilen, että kymmenet noin 13–18-vuotiaat nuoret olivat aikeissa järjestää suuren joukkotappelun. Poliisin saamien vihjeiden mukaan kohteita oli useita niin Helsingissä, Espoossa kuin Vantaallakin. 

Poliisi ei kuitenkaan saanut eilisen aikana tehtäviä asiaan liittyen. 

 – Meidän silmin tappelua ei näytä syntyneen. Olemme tyytyväisiä, jos suunnitelmat peruuntuivat. Ehkä fiksut nuoret ja vanhemmat tekivät osansa, jotta tappelua ei tullut, kertoo Helsingin poliisin komisario Jarmo Heinonen.

Heinosen mukaan poliisi valvoi vihjeissä mainittuja alueita eilisen aikana. 

 – Toivottavasti sekin vaikutti siihen, että riehuminen jäi vähemmälle.

Poliisi ei avaa tappelujen syitä

Heinosen mukaan vastaavanlaisia tappelusuunnitelmia ilmenee tasaisin väliajoin. Joskus kärhämää on oikeastikin. Tappelujen syitä tai muita yksityiskohtia Heinonen ei erittele.

 – Onneksi se tasainen väli on verrattain harva. Ei tappeluja suinkaan joka viikonloppu ole. Joskus kyse on suurista porukoista, joissa pari jäsentä tappelee, ja muut toimivat yleisönä. Aina välillä puhutaan, että mukana on jotain kättä pidempää. 

Heinonen toivoo, että tilanne on tältä viikonlopulta rauhoitettu. Poliisi varautuu kuitenkin myös uusiin tappeluihin. 

– Tiedämme entuudestaan sen, että jos onnistumme perjantaina estämään tappelun, on riski, että joku lähtee virittelemään uutta yritystä lauantaina, Heinonen sanoo. 

– Olemme hereillä asian kanssa. Lähdemme kuitenkin siitä, ettei mitään tapahdu tänään eikä tulevina viikonloppuinakaan.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja