Mainos

Poliisi vaikenee Putin-vierailun turvatoimista – "Riittävät ja kattavat"

Varsinais-Suomen poliisilaitos on varautunut Vladimir Putinin Turun vierailuun muun muassa lisäämällä työvuoroihin tavallista enemmän henkilökuntaa. Lisätyötä teettävät muun muassa mahdolliset mielenosoitukset.

Putin saapuu tänään presidentti Sauli Niinistön vieraaksi Naantalin Kultarantaan. Presidentit vierailevat iltapäivällä myös Turussa.

Putinin vierailun turvajärjestelyjen yleisjohtaja, poliisipäällikkö Tapio Huttunen Varsinais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että Turussa vierailun turvajärjestelyjä on valmisteltu venäläisen etuvaltuuskunnan kanssa muutama päivä ja ne ovat "riittävät ja kattavat". Muuten poliisi on vaitonainen vierailuun liittyvistä turvatoimista.

– Suomen poliisilla on sellainen periaate, että turvatoimia ei avata resurssien tai muun suunnittelun suhteen. Sekin liittyy turvallisuuteen, Huttunen kertoo.

Käytännössä esimerkiksi työvuoroihin on varattu Putinin vierailun ajaksi tavallista enemmän poliiseja.

– Venäjän presidentin vierailu on sellainen asia, että siihen on pakko varautua muun muassa keräämällä väkeä töihin.

Poliisi on saanut ilmoituksen yhdestä mielenosoituksesta Putinin vierailun aikana, ja tulossa on mahdollisesti myös toinen mielenilmaus. Jo nyt tiedossa olevan mielenosoituksen järjestää Amnesty International.

Putin osallistuu Turussa Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkisopimuksen 60-vuotisjuhlallisuuksiin. Niihin kuuluu muun muassa virallinen vastaanotto purjelaiva Suomen Joutsenella. Lisäksi Putinille lahjoitetaan oma Saaristomeren suojelulaatta Forum Marinumin sisäänkäynnin eteen. Aiemmista tiedoista poiketen presidentit eivät vieraile Turun pääkirjastossa.

Poliisille ohjelmanmuutokset tuovat lisätyötä.

– Jokainen kohde käydään tietysti ennakkoon läpi ja niihin suunnitellaan turvatoimet. Toisaalta poliisin resurssin tarvetta helpottaa se, että kohteita jää pois – toisaalta suunnittelu on tietysti teettänyt turhaa työtä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.