Poliisi tutkii susijahtiin liittyvää metsästysrikosta – hangella verta ja karvoja

0:23

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi suden ampumiseen liittyvän, laajan esitutkinnan epäillystä metsästysrikoksesta. Epäiltynä on kaikkiaan yhdeksän miestä.

Poliisin mukaan viime uudenvuoden aattopäivänä koiriaan ulkoiluttamassa olleet naiset näkivät Joensuun Kiihtelysvaaran Uskalissa eläimen juoksevan sähkölinjan yli. Naisten mukaan eläin oli varmuudella susi. Eläin oli naisten mukaan käyttäytynyt siten kuin se olisi ollut pakenemassa jotakin. Hetken kuluttua susihavainnosta naiset olivat havainneet pysäköityjä autoja, joiden ympärillä oli ollut metsästäjiä. Metsästäjät olivat kertoneet naisille olevansa kettujahdissa.   

Naiset ilmoittivat havainnoistaan poliisille muutaman päivän viiveellä. Poliisin erikoisryhmä tutki aluetta ja löysi hangelta verta sekä karvoja. Tässä vaiheessa käynnistettiin esitutkinta törkeästä metsästysrikoksesta, sillä oli syytä epäillä, että alueella oli ammuttu sutta. Myöhemmin laboratoriotutkimuksissa selvisi, että kyseessä on jäniksen veri, karvat ovat koiraeläimen.

Laboratoriotulosten jälkeen tutkintanimike muutettiin metsästysrikokseksi, koska ei ollut näyttöä siitä, oliko sutta vahingoitettu.

Poliisi teki muun muassa teknistä tutkintaa, kotietsintöjä ja kiinniottoja. Lisäksi takavarikoitiin runsaasti metsästäjien käytössä olleita koiratutkia ja niihin liittyviä GPS-paikantimia ja matkapuhelimia. Osa yhdeksästä epäillystä on myöntänyt olleensa metsästämässä sutta ja sen, että kaikki metsästykseen osallistuneet miehet olivat jahdin tarkoituksesta tietoisia. Osa epäillyistä on kiistänyt olleensa susimetsällä kyseisenä päivänä ja että tarkoituksena oli ollut metsästää kettua.

Kotietsintöjen yhteydessä löydettiin myös puutteita aseiden säilytykseen liittyen ja neljää miestä epäillään ampuma-aserikkomuksesta metsästysrikoksen lisäksi.

Poliisin mukaan esitutkintamateriaali on nyt lähetetty syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjävirastoon.

0:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja