Poliisi tutkii sakeassa hengityssuojavyyhdissä julki tullutta ikkunan rikkomista – liikemies syytti teosta Tiina Jylhää

Suojavarusteiden hankkimiseen 600 miljoonaa euroa lisää – mitä tapahtuu seuraavaksi? 28:12
Näin Huoltovarmuuskeskus kommentoi eilen hallituksen suojavarustuksen hankkimiseen osoitettua 600 miljoonan euron lisärahoitusta.

Poliisi vahvistaa, että se tutkii Huoltovarmuuskeskuksen hengityssuojatilaukseen liittyvää vahingontekoa. Poliisille tehtiin maanantaina rikosilmoitus asunnin ikkunasta sisään heitetystä kivestä.

Poliisi vahvistaa vahingontekona ja kotirauhan rikkomisena tutkitun tapauksen olleen julkisuudessa hengityssuojien tilaukseen liittyvien epäselvyyksien yhteydessä.

– Kyseinen ikkunan rikkominen on mainittu Huoltovarmuuskeskuksen suojavarustetilaukseen liittyvää jupakkaa koskevassa uutisoinnissa, poliisin tiedotteessa muotoillaan.

Poikkeuksellisen sakea vyyhti

Kyseisessä tapauksessa Huoltovarmuuskeskus oli tilannut suuren määrän hengityssuojia, jotka paljastuivat sairaalakäyttöön sopimattomiksi. Vyyhti kuitenkin sai kuitenkin yllätävän käänteen kun paljastui, että kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhä riitelee tapauksessa liikemies Onni Sarmasteen kanssa.

Suomen Kuvalehti uutisoi eilen, että Suomeen Kiinasta hankittujen hengityssuojainten kauppaan liittyvässä monimutkaisessa riidassa Jylhä ja Sarmaste riitelevät siitä, kumpi on huijannut kumpaa kaupan yhteydessä.

Jylhän mielestä Sarmaste huijasi hengityssuojatilauksen häneltä itselleen. Sarmaste taas syyttää Jylhää, ja väittää poliisin tutkiman ikkunan rikkomisen liittyvän näihin erimielisyyksiin.

– Poliisi on tietoinen asiasta ja tapahtumien taustoista. Tutkinta rikosilmoitukseen liittyen on käynnistynyt. Samalla selvitetään, liittyykö kokonaisuuteen muuta, mitä on tutkinnassa tarpeen tarkemmin selvittää, rikostarkastaja Markku Heinikari sanoo poliisin tiedotteessa.

Mahdollisia lisäselvityksiä voi tosiaan olla tarpeen tehdä, sillä Sarmaste syyttää Jylhää liivijengiläisten pestaamisesta. Suomen Kuvalehden jutussa Sarmaste sanoo, että riidan yhteydessä hänen ikkunastaan olisi heitetty kivi ja häntä olisi uhattu Helvetin enkeleillä.

Väite voi johtaa rikosepäilyihin eri osapuolille riippuen siitä, onko väitteen totuudenmukaisuudesta.

Helsingin poliisille ei ole poliisin tietojen mukaan tehty muita kokonaisuuteen liittyviä rikosilmoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat