Poliisi tutkii petossarjaa: mies teki kauppaa Oulun Kärppien nimissä ja järjesti toteutumatta jäänyttä turnausta

Jääkiekon SM-liigaseura Oulun Kärpät on jättänyt Oulun poliisille tutkintapyynnön useista petosrikoksista, joissa seuran nimissä esiintynyt mies on yrittänyt myydä mainoksia huijaustarkoituksessa. Miehen epäillään syyllistyneen useisiin muihinkin petosyrityksiin.

Tapauksesta on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä oululainen mies, jota epäillään yhteensä kahdesta törkeästä petoksen yrityksestä, kahdestatoista petoksesta, kahdesta petoksen yrityksestä, viidestä lievästä petoksesta sekä identiteettivarkaudesta. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2018–20.

Mies on yhtä epäiltyä tekoa lukuun ottamatta myöntänyt syyllisyytensä rikoksiin. Hän on kertonut motiivikseen huonon taloudellisen tilanteensa.

Kevään aikana tehdyssä esitutkinnassa selvisi, että Kärppien nimissä on lähetetty lukuisille yrityksille sopimuksia seuran mainospaikoista. Epäiltynä oleva mies oli poliisin mukaan lähestynyt pääasiassa sellaisia yrityksiä, joiden kanssa Kärpillä ei juuri sillä hetkellä ole ollut yhteistyötä.

MTV Urheilun tietojen mukaan mies oli kuitenkin lopulta jäänyt kiinni tarjottuaan yhteistyötä yritykselle, joka jo sponsoroi Oulun Kärppiä. Yrityksessä oli myös ihmetelty, miksi aiemmin yhteydessä seurasta ollut tuttu myyjä ei hoitanut asiaa. Tämän jälkeen yritys oli ottanut yhteyttä seuraan.

Lisäksi epäilty on yrittänyt tehdä huijauksia – ja osittain onnistunutkin niissä – muillakin tavoilla. Hän on ollut järjestämässä Ouluun kansainvälistä jalkapalloturnausta, joka ei kuitenkaan koskaan toteutunut. Turnausta varten oli kuitenkin ehditty tehdä yhteistyösopimuksia, joista maksettuja rahoja asianomaiset eivät ole saaneet takaisin.

Sama henkilö on myös tarjonnut korvausta vastaan urheiluvalmennusta ja personal trainer -valmennusta sekä vuokrannut asunnon toisen henkilön henkilötietoja käyttäen.

Esitutkinnassa on kuultu toistakin henkilöä jalkapalloturnaukseen liittyen. Petossarja on siirtymässä syyteharkintaan lähiviikkojen aikana.

Juttua päivitetty klo 16.28: Lisätty tieto miehen kiinni jäämiseen johtaneesta tarjouksesta.

Lue myös:

    Uusimmat