KRP: Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina – epäilty 18-vuotias Marokon kansalainen

Tämä Turun puukotuksesta tiedetään nyt 44:38

Viranomaiset ovat jatkaneet tiiviisti eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa, kertoo keskusrikospoliisi tuoreessa tiedotteessaan.

KRP:n mukaan tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset.

Puukotuksen uhreista kaksi on menehtynyt ja kahdeksan loukkaantui. Kuolleet ovat Suomen kansalaisia, mutta loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Epäilty on Marokon kansalainen

Epäilty loukkaantui kiinniottotilanteessa poliisin voimankäytön seurauksena. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Kyseessä on 18-vuotias Marokon kansalainen.

Tutkintaan on osallistunut useita viranomaisia. Jutun tutkintavastuu siirrettiin eilen Keskusrikospoliisille, joka jatkaa tutkintaa yhteistyössä Varsinais-Suomen poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin sekä Rajavartijalaitoksen kanssa.

Keskusrikospoliisi tiedottaa laajemmin eilisistä tapahtumista sekä tutkinnan edistymisestä tänään tiedotustilaisuudessa Turun poliisiasemalla kello 14.

MTV Uutiset näyttää tiedotustilaisuuden suorana netissä ja MTV3-kanavalla. Lähetys alkaa kello 13.50.

Tämä Turun puukotuksesta tiedetään nyt 44:38

Lue myös:

    Uusimmat