Poliisi lavasti Turun puukotukset uudelleen – epäiltyä puukottajaa tarkoitus kuulla tänään

Lääkäri: Turun puukoniskut tehty tappotarkoituksella 4:27

Turussa poliisi jatkaa perjantaisten puukotusten tutkintaa. Tapahtumien kulkua on selvitetty muun muassa rekonstruktiolla eli tilanteen uudelleen lavastamisella, joka järjestettiin aamulla tapahtumapaikalla eli Kauppatorilla ja sen läheisyydessä. Alueella oli paljon poliiseja.

Keskusrikospoliisista kerrotaan, että tapauksen selvittämiseksi tehdään kovasti töitä. Lisätietoja on luvassa iltapäivällä kello 14. Päivän aikana on tarkoitus muun muassa kuulla epäiltyä tulkin avustuksella.

Iskua tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä.

Turun joukkopuukotuksen uhrien muistolle pidetään hiljainen hetki koko maassa kello 10. Hallitus toivoo, että suomalaiset yhtyisivät siihen laajasti. Myös kaikissa Suomen kirkoissa kello 10 alkavat jumalanpalvelukset aloitetaan hiljaisella hetkellä.

Turun kaupungin johto, Turun poliisijohto ja kirkon johtajat viettävät hiljaisen hetken uhrien muistoksi kello 10 Turun Kauppatorilla. Ennen hiljaista hetkeä kaupungin, poliisin ja kirkon johtajat laskivat kukkia ja kynttilöitä uhrien muistopaikalle.

KRP:n mukaan Turun puukotuksista on epäiltynä vain yksi aktiivinen toimija eli sairaalassa oleva Marokon kansalainen. Pääepäillyn lisäksi tutkitaan yhteensä viiden ihmisen osuutta tapaukseen. Pidätettyinä on neljä muuta ihmistä, jotka ovat myös Marokon kansalaisia. Lisäksi yhdestä ihmisestä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

Lue myös:

    Uusimmat