Poliisi kuulee tänään Porvoon ampumisesta epäiltyjä – rikosnimikkeinä useita murhan yrityksiä ja niihin liittyviä rikoksia

Porvoon poliisiampumisesta epäillään 25- ja 30-vuotiaita veljeksiä – MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen avaa yksityiskohtia tapahtuneesta 5:22
MTV Uutisten toimittaja Pekka Lehtinen kertoo yksityiskohtia Porvoon poliisiampumisesta.

Poliisi kuulee tänään viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoossa Koneistajantiellä tapahtuneesta ampumisesta ja sunnuntai-iltana Pirkanmaalla poliisia pakoon ajamisesta epäiltyjä, tiedottaa poliisi. Ampumisessa loukkaantui kaksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiestä.

Epäillyt ovat vuonna 1989 ja 1994 syntyneet miehet, joista toinen on sekä Ruotsin että Suomen ja toinen Ruotsin kansalainen.

– Rikosnimikkeet tässä kokonaisuudessa ovat useat murhan yritykset, joiden lukumäärä tarkentuu esitutkinnan edetessä. Porvoon tapahtumien osalta poliisi epäilee miehiä kahdesta murhan yrityksestä ja Tampereen seudulla sunnuntai-iltana tapahtuneen takaa-ajotilanteen osalta murhan yrityksistä, ja lisäksi muun muassa törkeistä liikennelainsäädäntöön liittyvistä rikoksista, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho Keskusrikospoliisista.

Kokonaisuuden esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, ja kuulustelujen lisäksi poliisi tekee edelleen esimerkiksi teknistä tutkintaa ja käy läpi vihjeitä.

Vangitsemisvaatimuksen jättämisen määräpäivä on huomenna keskiviikkona 28. elokuuta. Keskusrikospoliisi kertoo tiedottavansa aiheesta kuulemisten ja vangitsemisvaatimuksen osalta keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat