Mainos

Poliisi tehostaa valvontaa tällä viikolla: Syynissä autoilijoiden kännykänkäyttö ja turvavyöt

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä tällä viikolla. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään autoilijoiden turvavöiden ja kännyköiden käyttöön ajon aikana.

Valvonta suoritetaan porrastetusti eri päivinä eri poliisilaitosten alueilla paikallisten analyysien perusteella. Valvontaa suunnataan erityisesti turvalaitteiden käytön sekä tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavien tekijöiden valvontaan.

– Turvavyön käyttämisessä on vielä parantamisen varaa etenkin auton takapenkillä. Lisäksi nuorten kuljettajien turvavyön käyttöastetta on saatava nostettua, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.

Kuljettajan tarkkaamottomuudella tarkoitetaan huomion kiinnittymistä muuhun kuin ajamisen turvalliseen suorittamiseen. Kuljettajan tarkkaamattomuus voi herpaantua esimerkiksi asiapapereiden lukemisen tai sähköpostin käytön takia.

– Etenkin vaihtelevissa olosuhteissa vilkkaassa liikenteessä ajettaessa on tärkeää, että kuljettaja keskittyy vain ja ainoastaan ajoneuvon kuljettamiseen ja muun liikenteen seuraamiseen, Ajaste korostaa.

Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) koko Euroopan laajuista Seat Belt -valvontateemaa.

2:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.