Mainos

Poliisi selvittää Vimpelin traktoriturmaa

Poliisi jatkoi tänään Vimpelissä koululaisten loukkaantumiseen johtaneen traktoriturman selvittelyä. Selvitettävänä on kuljetuksen järjestely ja sen laillisuus. Asetus kieltää koululaisten kuljettamisen traktorin peräkärryssä.

Poliisi ryhtyi tänään kuulustelemaan kuljetuksen toimeenpanneita koulun opettajia ja traktoria kuljettanutta kunnan liikunnanohjaajaa. Koulu on perustellut erikoislaatuista kuljetusta säästösyillä - traktorikyyti tulee bussikyyditystä halvemmaksi. Perävaunun kyydissä olleista 60 oppilaasta 27 loukkaantui eilen, kun vaunu kaatui kyljelleen kurvissa. Oppilaita oltiin tuomassa traktorilla takaisin koululle perinteiseltä syyssuunnistukselta.

Tutkinnassa selvitetään, syyllistyikö traktorin kuljettaja liikenteen vaarantamiseen ja vamman tuottamukseen. Kuljetuksen järjestäjiä puolestaan epäillään liikennerikkomuksesta. Asetuksen mukaan traktorin perävaunussa saa kuljettaa henkilöitä esimerkiksi yleisötilaisuuksiin sillä edellytyksellä, että poliisi on hyväksynyt reitin. Myös työväkeä voi erikoistapauksissa kuljettaa traktorin perävaunussa.

Asetus on sen verran tiukka, että edes abien penkkariajoja ei saa tehdä enää traktorilla, vaan kyyti annetaan kuorma-auton lavalla, selvittää apulaispoliisipäällikkö Harri Ala-Lahti Lapuan poliisista. Hänen mukaansa Vimpelin tapauksessa kyyditys oli asetuksen vastainen. Kuljetukselle ei tiettävästi ollut tarvittavaa erityislupaa.

Tarkkaa kuvaa siitä, miten yleisesti koululaisia kuljetetaan maaseudulla traktorikyydissä, ei ole. Esimerkiksi Isojoen koululta oltiin kuitenkin lähdössä huomenna katsomaan majavia vastaavalla kyydityksellä, tietää Ala-Lahti. Koululta ryhdyttiin kyselemään kuljetuksen laillisuutta Vimpelin onnettomuuden jälkeen.

Sen sijaan liikenneministeriön korviin ei ole kantautunut laajemmin tietoja koululaisten traktorikuljetuksista. Joitakin yksittäistapauksia on saattanut olla, mutta tarkempaa tietoa asiasta ei ole, sanoo ylitarkastaja Pekka Koivisto liikenneministeriöstä. Poliisilla on valtuudet myöntää erityislupia vastaaviin kuljetuksiin ja poliisi myös valvoo liikennettä. Koivisto kuitenkin muistuttaa, että traktorin perävaunu on tarkoitettu ensisijaisesti aivan muuhun kuin ihmisten kuljettamiseen. Hänen mukaansa ministeriön taholta ei näillä näkymin ole tarvetta puuttua asiaan, sillä asiasta on olemassa selvät säädökset.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.