Mainos

Poliisi selvittää: Oliko Kolarin kuolonturmassa kaikilla lapsilla turvavyöt?

Poliisi selvittää Kolarissa kahden lapsen kuolemaan johtaneen onnettomuuden syytä ja kulkua. Myös onnettomuustutkintalautakunta alkaa selvittää tapahtunutta. 

Lapset menehtyivät kuorma-auton suistuttua ojaan Kolarissa Länsi-Lapissa. Poliisin mukaan kuorma-auton hyttiosassa oli tapahtumahetkellä kuljettaja ja viisi alaikäistä lasta.

Onnettomuudessa myös loukkaantui kolme lasta, mutta poliisilla ei illalla ollut tietoa heidän vammoistaan tai niiden vakavuudesta.

Oulun poliisin johtokeskuksesta ei illalla kerrottu tarkempia yksityiskohtia onnettomuudesta tai uhreista, koska tutkinta on yhä kesken.

Viranomaiset selvittävät esimerkiksi sitä, kuinka monelle ihmisille kyseinen kuorma-auto on rekisteröity eli kuinka monta ihmistä hytissä sai olla matkan aikana.

– Sehän vaatii istuimet ja turvavyöt. Se aina riippuu kuorma-autosta, kuinka monta sinne on rekisteröity, vanhempi konstaapeli Janne Törmänen Oulun poliisista sanoi. 

Loukkaantuneet lapset helikopterilla sairaalaan

Turma sattui valtatie 21:llä puoli viiden aikoihin alkuillasta. Onnettomuuteen joutui kuorma-auto, johon oli kytketty perävaunu. Ajoneuvoyhdistelmän perävaunu oli alkanut heittelehtimään ja kaatunut tielle. Sen seurauksena kuorma-auto oli kulkeutunut kulkusuunnassaan vasemmalle ja kaatunut kyljelleen ojaan.

Kaksi lapsista kuoli jo tapahtumapaikalla. Paikalle hälytettiin viranomaisten lisäksi ainakin Aslak-pelastushelikopteri sekä rajavartioston ja Finnhemsin helikopterit, joilla kolme lasta kuljetettiin sairaalahoitoon Rovaniemelle ja Ouluun.

Onnettomuuspaikka sijaitsee muutaman kilometrin Kolarista Sieppijärven suuntaan.

Tie tapahtumapaikalla oli poikki useita tunteja. Paikalle oli järjestetty kiertotie.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.