Mainos

Poliisi sarjatörmääjätutkinnasta: Kahden naisen taustoja selvitellään

Kanta-Hämeen poliisi tarkistaa tänään saamiaan vihjeitä lasten yliajoyrityksistä epäillystä naisesta. Poliisi kertoo MTV3 Uutisille, että se selvittelee parhaillaan kahden paikkakuntalaisen naisen taustoja juttuun liittyen. Jutun tutkinnanjohtajan mukaan mitään erityisen vahvaa vihjettä poliisi ei tietääkseen ole saanut, vaikka naisten taustoja käydäänkin nyt läpi.

Vajaan kahden viikon aikana on toistunut neljä kertaa outo tapaus, jossa naisautoilija pysähtyy suojatien eteen ja näyttää kädellään lapselle, että tämä voi ylittää tien. Kun lapsi on ollut suojatiellä pyörineen, nainen on lähtenyt yllättäen liikkeelle.

Tapauksista ensimmäinen sattui Hämeenlinnassa, kolme muuta Tervakoskella. Vihjeitä tapauksista on tullut tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Iivarin mukaan yllättävän vähän.

– Kyllä se on pieni ihmetyksen aihe, että vihjeitä on tullut vain muutama. Meille on tullut pari-kolme varteenotettavaa vihjettä. Vihjeitä on silti vähän, ja tapahtumat ovat kuitenkin tapahtuneet päivällä, jolloin ihmiset ovat yleensä liikkeellä, Iivari pohtii.

Ketään ei ole kuitenkaan toistaiseksi otettu kiinni. Poliisi aikoo tarkistaa vihjeiden sopivuuden autoon ja tekijän kuvauksiin tänään. Yksi vihjeistä on tullut törmäyksen kohteeksi joutuneen pojan äidiltä.

– Se vihje tarkastetaan heti aamupäivällä. Vihje koski autoa, mutta alustavasti olemme selvittäneet, että vihjeen kohteena ollut auto ei ainakaan kuulu naiselle. Tätä tutkintaa jatkamme vielä, Iivari sanoo.

Lisäksi poliisi on tehnyt myös omaa tutkintaa aiheesta.

– Yksi linja on poliisin oma profilointi mahdollisesta tekijästä. Tarkistamme taustoja, aikaisempia rattijuopumuksia ja sen sellaista alueella, Iivari kuvailee.

Rikosnimikkeinä tutkinnassa on liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä liikennepako. Liikennepako on vakavampi rikosnimike, minkä puolesta poliisi voi ottaa epäilyn myös kiinni.

– Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta saa yleensä vain sakkoja. Teko on silti törkeä, vaikka rikosnimikkeet eivät niin sanokaan, Iivari toteaa.

Vihjeistä voi soittaa Kanta-Hämeen poliisin vihjenumeroon 071 873 7728.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.