Mainos

8-vuotias Niila kertoo: Sitten se autoilija painoi kaasua

Kanta-Hämeessä on tapahtunut lyhyessä ajassa neljä tapausta, joissa autoilija on tehnyt tilaa tietä ylittävälle lapselle, mutta lähtenyt sitten ajamaan. Kolmessa tapauksessa auto on törmännyt lapseen.

Poliisi epäilee, että kaikissa tapauksissa tekijä on sama. Hänen uskotaan asuvan Kanta-Hämeen alueella.

Yksi yliajon kokeneista on tervakoskelainen 8-vuotias Niila Nurminen. Nurmisen haastattelu esitettiin eilen MTV3:n Kymmenen Uutisissa hänen vanhempiensa suostumuksella.

– Minä tulin koulusta ja sitten auto pysähtyi ja menin ylitse. Sitten se autoilija painoi kaasua. Minä kaaduin ja satutin nilkkani, siihen ei onneksi satu enää. Nilkassa nahka meni kurttuun ja vähän tärähti, Niila Nurminen kuvailee viikko sitten tapahtunutta kohtaamista.

Neljästä yliajosta kolme on tapahtunut samassa risteyksessä. Risteys sijaitsee Tervakoskella Tervajoentien ja Vähikkänläntien risteyksessä. Ensimmäinen yliajon yritys tapahtui Hämeenlinnassa Turuntien sillalla.

Poliisi tutkii epäiltyjä tekoja liikennerikoksina

Kaikki epäillyt uhrit kertovat, että autoa on ajanut nainen. Poliisin mukaan nainen on viittoilut, että tien voi ylittää ja jopa hymyillyt päälle. Lisäksi kaikki lapset ovat puhuneet vaaleasta autosta.

– Näitä tapauksia tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennepakona. Rangaistukset näissä rikoksista ovat sakkoja ja puolesta vuodesta vuoteen vankeutta, rikoskomisario Matti Purhonen Kanta-Hämeen poliisilaitokselta kertoo.

Viimeisin törmäyksen yritys eroaa kuitenkin muista hiukan.

– Tässä ei tullut samanlaista kontaktia, kuten edellisissä. Eli tämä oli tahaton tai jonkinlainen pelottelutilanne, arvioi Purhonen.

Niila kulkee kouluun eri reittiä

Niila Nurmisen koulureitti on muuttunut onnettomuuden jälkeen. Pojan mukaan uusi reitti on hieman turvallisempi. Myös koulussa asiasta on puhuttu. Koulussa on annettu myös ohjeita koulumatkoille.

– Koulussa on puhuttu aika paljon. Täytyy varoa toisia autoa ja jos tuntomerkit täsmää niin antaa auton mennä suojatien yli ensin, Niila kertoo.

Lapset kertovat, ettei autoilijoilla ole yleensäkään tapana hidastella risteyksen kohdalla.

–Autoilijat ajavat yleensä aika kovaa, eivätkä huomioi ketään, Niila kuvailee.

– Autoilijat eivät ota yleensä kovin paljon pyöräilijöitä huomioon. Joutuu odottaa aika usein, että pääsee tien yli, vahvistaa isoveli Nuutti Nurminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.