Mainos

Poliisi saanut yhteydenottoja tapahtumien turvallisuudesta – "Kansalaisten on hyvä pitää silmät auki ja tehdä havaintoja"

1:59

Turun traagiset tapahtumat ovat saaneet ihmiset valpastumaan myös Helsingissä. Poliisi kertoo saavansa enemmän yhteydenottoja kansalaisilta sekä tapahtumajärjestäjiltä, jotka ovat huolissaan tapahtumien turvallisuudesta.

Komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisilaitoksen hälytys- ja valvontatoiminnoista kertoo MTV Uutisille, että Turun tapahtumat näkyvät Helsingin poliisille esimerkiksi siten, että poliisipartiot ovat saaneet ihmisiltä sekä kiitosta että palautetta poliisin toiminnasta.

Poliisi on saanut myös entistä enemmän yhteydenottoja pienempien yleisötapahtumien järjestäjiltä, jotka ovat huolissaan tapahtumien turvallisuudesta.

– Aika paljon tulee järjestäjiltä soittoa, että miten heidän pitäisi varautua tai onko poliisi tietoinen tästä tapahtumasta, Sinivuori kertoo.

Poliisi vakuuttaa yleisötapahtumien järjestämisen olevan yhtä turvallista, mutta peräänkuuluttaa kansalaisten valppautta.

– Tietenkin aina kansalaisten on hyvä pitää silmät auki ja tehdä havaintoja, mitä ulkopuolella tapahtuu ja olla valppaana, Sinivuori sanoo.

"Mitä vain voi tapahtua"

MTV Uutiset jalkautui tänään Helsingin Vuosaareen ja kysyi ohikulkijoilta, onko Turun veitsi-isku näkynyt Helsingissä.

– No en oikeastaan ole huomannut mitään, Ansa Falström kertoo.

– Ihmisten varovaisuus varmaan heti sen jälkeen lisääntyi, tarkkaavaisuus, Anna Helme kertoo.

Bussikuljettajana työskentelevä Devidi Adgee kertoo, että hän ei ole huomannut katukuvassa muutoksia tapahtumien jälkeen. Pelko on kuitenkin lisääntynyt.

– Olen peloissani. Koska mitä vain voi tapahtua, hän sanoo.

Lisää aiheesta videolla. Muun muassa Birgit Heinoja Eerik Virolainen kertovat, miten heidän turvallisuudentunteensa on muuttunut tapahtuneen jälkeen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.