Mainos

Poliisi pyytää apua: Vaarallinen ilkivalta jatkunut kesästä lähtien Espoossa – ilmiöstä isot kustannukset

Poliisi etsii silminnäkijöitä Espoota riivaavalle ilkivallalle, jossa joku tai jotkut ovat sammuttaneet katuvaloja useilta alueilta. 

Espoo on ollut viime aikoina uutisissa myös kevyemmissä merkeissä. Viime kuussa ihmeteltiin Espoosta löytyvää "mökötyspenkkiä". Katso video!

0:49

Espoota on piinannut loppukesästä lähtien ikävä ilmiö, jossa Espoon kaupungin ja ELY-keskuksen ylläpitämiin katuvalokeskuksiin on murtauduttu pimeän aikaan ja katuvalaistuksia sammutettu isolta alueelta.

Ilkivaltaa on tapahtunut muun muassa seuraavilla alueilla: Latokaski, Nöykkiö, Friisilä, Kaitaa, Espoon keskus, Vanhakartano, Juvan teollisuusalue, Lippajärvi, Järvenperä ja Laaksolahti.

Sakkoja ja korvausvelvollisuus

Ilmiöstä aiheutuu isot kustannukset. Lisäksi katuvalojen puuttuminen voi aiheuttaa vaaratilanteita esimerkiksi liikenteessä tai luoda turvattomuudentunnetta jalankulkijoissa.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii asiaa alustavasti nimikkeellä vahingonteko ja vetoaa kansalaisiin silminnäkijähavaintojen saamiseksi. 

Vahingonteosta voi enimmillään saada sakkorangaistuksen ja syylliset ovat myös korvausvelvollisia. Jos tekijät ovat alaikäisiä, tehdään heistä lastensuojeluilmoitus.

Vihjeitä voi antaa puhelimitse 0295 413 031 (nauhoite) tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.