Poliisi pyysi Veikkaukselta tärkeitä valvontatietoja yli vuosi sitten, toistaiseksi saanut vain yhden powerpoint-esityksen – HS: Veikkauksen mukaan kyse on väärinkäsityksestä

2:21
Video: Veikkaus ilmoitti tänä syksynä aikovansa muuttaa toimintatapaansa mainonnasta nousseen kohun seurauksena.

Aiemmin tänä vuonna Talouselämä uutisoi Poliisihallituksen ja Veikkauksen kiistasta, jossa Poliisihallitus kokee, ettei Veikkaus ole toimittanut sille pyydettyjä tietoja. Veikkaukselta kerrotaan Helsingin Sanomille, että kyse on väärinkäsityksestä. 

Poliisihallitus pyysi viime vuoden syyskuussa Veikkausta toimittamaan uuden strategian ja sen toimeenpanosuunnitelman. Sillä on oikeus nähdä kyseiset tiedot, koska Poliisihallitus valvoo Veikkauksen pelitoimintaa ja markkinoinnin lainmukaisuutta arpajaislain nojalla.

Talouselämän mukaan Veikkaus kieltäytyi, koska sen mukaan strategiasta oli siinä vaiheessa olemassa vain "ylätason" powerpoint-esitys. 

Tietopyyntö uusittiin poliisiylijohtajan allekirjoituksen kera, ja Veikkaus toimitti powerpoint-esityksen poliisille marraskuussa 2018, jolloin Veikkauksen johto myös palaveerasi Poliisihallituksen kanssa.

Tällä viikolla Yleisradion Veikkauksen toimintaa käsittelevästä uutisesta ilmeni, että Poliisihallinto on edelleen tilanteeseen tyytymätön ja kokee, ettei Veikkaus ole vieläkään toimittanut pyydettyjä tietoja.

Veikkauksen laki- ja vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta sanoo Helsingin Sanomille, ettei Veikkaus ole kieltäytynyt tietojen toimittamisesta.

Hänen mukaansa kyse on väärinkäsityksestä. Veikkaus on ollut käsityksessä, että sen aiemmin toimittama alustava powerpoint-esitys strategiasta on ollut riittävä.

Poliisihallitus: Yllättävää, valitettavaa ja osin huolestuttavaa

Poliisihallitus on ihmeissään Veikkauksen vastauksesta, jonka mukaan ei olisi ymmärrystä siitä, mitä tietopyyntöön on sisältynyt.

Ensimmäisessä, vuosi sitten lähetetyssä tietopyynnössä todetaan, että strategian toimeenpanoon liittyvät suunnitelmat on lähetettävä välittömästi niiden valmistuttua.

– Poliisihallitus pitää yllättävänä, valitettavana ja osin huolestuttavana, että yhtiö ei olisi joko ymmärtänyt, että strategiaan toimeenpanoon liittyviä asiakirjoja on pyydetty, tai vaihtoehtoisesti pyynnön tarkempaa sisältöä, arpajaishallintopäällikkö Saaramia Varvio sanoo Helsingin Sanomille.

Osapuolet kertovat olevansa nyt ajantasalla siitä, mitä tietoja Veikkauksen tulee jatkossa toimittaa poliisille.

Veikkaus on laatimassa uutta strategiaa syksyn aikana ja on luvannut toimittaa tiedot siitä ja sen toimeenpanosta tämän vuoden loppuun mennessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja