Mainos

Pelikoneet pois näkyviltä ja Veikkauksen rahapelituotot suoraan valtiolle, ehdottaa kilpailuviranomainen Ylellä – "Ilman muuta sermin taakse"

2:21
Video: Veikkaus ilmoitti kohun seurauksena syyskuun alussa muuttavansa toimintatapojaan.

Veikkauksen rahapelitoiminnan tuotot voisi laittaa suoraan valtion budjettiin, ehdottaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja Kirsi Leivo Ylen MOT:n haastattelussa.

Nykyisellään Veikkaus tilittää tuottonsa eri ministeriöille, jotka jakavat rahat eteenpäin.

Esimerkiksi erilaiset järjestöt ja muut edunsaajat tietävät näin suoraan saavansa rahoitusta veikkausvoittovaroista. Mikäli rahapelien tuotot upotettaisiin osaksi valtion budjettia, näin ei olisi. 

Tämä lieventäisi edunsaajien vahvoja kytköksiä Veikkaukseen.

Verkkosivuillaan Veikkaus kertoo tehneensä viime vuonna yhteensä noin miljardin euron tuloksen.

"On hyvin poikkeuksellista, että ne on sijoiteltu näin vapaasti näkyville"

Rahapeliyhtiö Veikkaus on ollut myrskyn silmässä koko syksyn. Yhtiötä on kritisoitu aggressiivisesta markkinoinnista, ja esimerkiksi pelikoneet on haluttu vedettäväksi pois ruokakaupoista ja ravintoloista.

Myös Leivo toivoo myös rahapeliautomaattien siirtämistä pois näkyviltä. Lisäksi hän kehottaa valtion omistajaohjausta puuttumaan Veikkauksen toimintaan.

– On hyvin poikkeuksellista, että ne on sijoiteltu näin vapaasti näkyville. Minun mielestäni ilman muuta sermin taakse, ja voitaisiin vakavasti harkita, että ne siirrettäisiin Pelaamoihin, Leivo sanoo.

– Valtion omistajaohjauksella ja muilla sääntelykeinoilla saadaan Veikkaus toimimaan sillä tavalla, että rahapeliongelmat otetaan vakavasti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja