Mainos

Poliisi puolalaishuligaaneista: "Kuin sonnilauma"

13:18

Puolalaisten jalkapallofanien ryntääminen stadionin turvatarkastuksen läpi eilen Vantaalla tallentui videolle, joka on julkaistu YouTubessa.

Kannattajat yllättänyt sadekuuro lisäsi sisällepääsyruuhkaa entisestään.

– Kun tämä sonnilauma sinne rynnisti, niin sehän oli kuin Pamplonan katujuoksussa. Järjestysmiehillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa tilaa, kuvailee ylikomisario Jaakko Wallenius Helsingin poliisista.

Walleniuksen mukaan korkean riskin otteluiksi määritellyissä peleissä pitäisi jatkossa olla järeämmät metallikarsinat kannattajien ohjaamista varten.

– Kyllähän tämä tuli vähän yllätyksenä kaikille – sekä meille että järjestysmiehille. Jatkossa näissä korkean riskin otteluissa järjestysmiehiä pitää varmaan olla yhtä paljon kuin faneja, pohtii Wallenius.

Poliisi ei havainnut Poznan-faneilla ihmiseen vahingoittamiseen soveltuvia välineitä. Puolalaiset toivat mukanaan suojavarusteita – hammassuojia ja pehmustettuja vapaaotteluhanskoja.

Järjestystoimista vastanneen Fc Hongan tiedottaja ei aamulla halunnut kommentoida järjestystoimien onnistumista.

– Henkilökohtaisesti voin sanoa, että järjestysmiesten pomo teki eilen huikean duunin, toteaa joukkueen mediavastaava Jonasz Savolainen.

Ylikomisario Jaakko Walleniuksen mukaan Fc Hongan kannattajat eivät ottaneet osaa rähinöintiin muuten kuin verbaalisesti.

– Hongan kannattajien nettisivuilla oli joitakin aika lapsellisia kommentteja, joissa englanniksi uhottiin kaikenlaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.