Mainos

Poliisi esittää yhdeksää pidätettyä ydinvoima-aktivistia vangittaviksi

Poliisi on Pohjois-Pohjanmaalla pidättänyt yhdeksän ihmistä Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla tapahtuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Ympäristöaktivistien mielenilmaus Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan läheisyydessä äityi väkivaltaiseksi torstaina. 

Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Ilkka Piispanen kertoo, että pidätettyjä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, väkivaltaisesta mellakasta sekä törkeästä vahingonteosta. 

Poliisin mukaan paikalla olleita poliiseja muun muassa heiteltiin kivillä ja Hanhikiventiellä ollut poliisiauto sytytettiin tuleen. Autossa ei ollut tuolloin ketään. 

Piispanen aikoo esittää kaikkia yhdeksää pidätettyä vangittavaksi.  
Vangitsemisvaatimus tulee esittää Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa sunnuntaina puoleen päivään mennessä. Piispanen korostaa, että kysymyksessä ovat hyvin vakavat rikokset. Väkivaltainen mellakka on rikosnimikkeenä melko harvinainen. 

Puolet kiinniotetuista ulkomaalaisia 

Lähes koko torstaipäivän kestäneen poliisioperaation yhteydessä otettiin kiinni yhteensä 35 ihmistä. Heistä 17 on ulkomaalaisia. Kiinniotettujen joukossa on ihmisiä Belgiasta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta, Britanniasta ja Albaniasta. Suuri osa kiinniotoista tehtiin poliisilain perusteella, rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. 

Osa kiinniotoista tehtiin pakkokeinolain ja rikosepäilyjen nojalla.  
Kiinniottojen yhteydessä kirjattiin myös lievempiä rikoksia, esimerkiksi huumausaineen käytöstä. Viranomaiset selvittävät ulkomaalaisten kiinniotettujen osalta mahdollisuutta käännyttää heidät maasta. 

Kymmenkunta aktivistia on päästetty vapaaksi perjantaina puolilta päivin. 

Poliisi jatkaa tehostettua yleisen järjestyksen valvomista Hanhikiven alueella. Hanhikivellä liikkumista neuvotaan välttämään, ellei se ole työn vuoksi välttämätöntä. Henkilöt, jotka todennäköisesti voivat jatkossa vaarantaa yleistä järjestystä, tullaan poistamaan alueelta, linjaa poliisi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.