Mainos

Poliisi on ottanut naisen kiinni Helsingissä – epäillään kouluun kohdistuneen joukkosurman valmistelusta

Helsingin poliisi on ottanut kiinni naisen kiinni epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Poliisin mukaan nainen oli suunnitellut joukkosurmaa kouluun.

Nainen otettiin kiinni torstaina 15.9. on vangittu sunnuntaina 18.9 Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa, joten poliisi ei voi tutkinnallisista syistä kertoa yksityiskohdista tarkemmin.

– Vaikka tutkinta on kesken, tässä vaiheessa voidaan sanoa, että kyse on kouluun kohdistuvan joukkosurman valmistelusta. Kyseessä on ollut pitkäaikainen ja suunnitelmallinen rikoksen valmistelu, jonka toteutumisen poliisi on pystynyt estämään ennalta tutkinnallisin keinoin, kertoo rikosylikomisario Jonna Turunen Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisi on ilmoittanut kyseiselle koululle siihen kohdistuneesta uhkasta.

– Olemme olleet jo yhteydessä kyseiseen kouluun, johon henkilö on suunnitellut iskua ja käyneet keskustelua koulun rehtorin kanssa turvallisuusasioista, Turunen jatkaa.

Poliisi seuraa aktiivisesti henkilöitä, jotka saattavat aiheuttaa eritasoisia turvallisuusuhkia. Turvallisuusuhkan aiheuttavien ihmisten seurannassa poliisi tekee laajaa yhteistyötä eri poliisiyksiköiden ja useiden eri viranomaisten kanssa.

Katso uutisjuttu joukkosurmien torjunnasta toukokuulta:

3:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.