Mainos

Poliisi: Myrkkyviinaa levinnyt laajemmallekin

Tampere ja Pori eivät liene ainoita paikkoja, joissa myrkkyviinaa on liikkeellä. Tampereen poliisi ilmoitti tänään saaneensa tietoja, joiden mukaan on syytä epäillä, että myrkyllistä etyyliglykolia sisältäviä rommipulloja on levinnyt laajemmallekin.

Etyyliglykolia käytetään muun muassa pakkasnesteissä ja jäähdytyskoneiden voiteluaineina. Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan tarkkana pullojen kanssa ja toimittamaan maultaan tai näöltään epäilyttävät pullot paikalliselle poliisille. Etyyliglykolin voi tunnistaa muun muassa siitä, että pullossa oleva neste muuttuu hapen kanssa tekemisiin jouduttuaan vihertäväksi. Neste maistuu makealta.

Etyyliglykoliksi osoittautunut myrkkyviina vei sunnuntaina tamperelaismiehen hengen. Samaa ainetta perjantai-iltana juoneet kolme muuta henkilöä ovat toipumassa myrkytyksestä. Seurueen Captain Morgan -etiketillä varustettu juoma oli ostettu muutama kuukausi sitten Virosta.

Viikko sitten keskiviikkona keski-ikäinen mies pelastettiin hukkumasta Kokemäenjoesta Porissa. Miehellä todettiin etyyliglykolimyrkytys. Myös perjantaina Satakunnan keskussairaalaan tuotiin tajuton, etyyliglykolimyrkytyksestä kärsivä mies.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.