Poliisi löysi valtavat kannabisviljelmät Lahdessa – kolme ihmistä vangittiin epäiltynä rahanpesusta, ampuma-aserikoksesta ja törkeistä huumausainerikoksista

0:20
Katso videolta Lahden poliisin ottamat kuvat.

Lahdesta löydettiin etsintöjen yhteydessä luvattomia aseita ja valtavia kannabisviljelmiä. Kolme ihmistä on vangittu tapauksen yhteyssä ja heitä epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Yhtä epäillään myös rahanpesusta ja kahta ampuma-aserikkomuksista.

Kannabiksen kasvatus oli ammattimaista

Hämeen poliisilaitos teki Lahdessa 17.6.2019 neljä etsintää. Etsinnässä löytyi kaksi ammattimaista kannabiskasvattamoa.

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella kasvatus on ollut ammattimaista, joissa molemmissa oli kyse yli sadan kannabiskasvin kasvattamisesta. Tehdyn esitutkinnan perusteella kasvatus on jatkunut näissä paikoissa pidempään. Kasvatuksella on saatu huomattavia määriä satoa.

Kolme ihmistä on vangittu

Poliisi on ottanut kiinni ja Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut kolme henkilöä, joita epäillään todennäköisin syin törkeästä huumausainerikoksesta. 

Vangitut noin 30-vuotias nainen ja noin 30–40 vuotiaat miehet ovat lahtelaisia. Vangittujen miesten hallusta löytyi aseita, joista osa oli luvallisia ja yhteensä kolme luvatonta. Näistä luvattomista aseista yksi on aikaisemmin ilmoitettu asuntomurron yhteydessä anastetuksi.

– Kahta miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta ja toista heistä epäillään myös rahanpesusta, kertoo rikosylikomisario Pälvi Suokas Lahden poliisista.


 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja