Poliisi kaipaa kahta silminnäkijää todistajaksi Puotilan henkirikokseen – kävelivät tekopaikan vieressä juuri ampumisen hetkellä

Puotilan ammuskelun tutkinta kestänee kuukausia 1:59
Puotilan ammuskelun taustalla oli velanperintää: Rikospaikka vieraili tapahtumapaikalla

Poliisi pyytää kahta silminnäkijää ilmoittautumaan Helsingin Puotilan henkirikokseen liittyen. Poliisin mukaan kuvassa esiintyvät henkilöt ovat miehiä ja heitä halutaan kuulla todistajina juttuun.

Henkirikos tapahtui Helsingin Puotilassa keskiviikkona 23. marraskuuta keskellä päivää. Poliisi epäilee, että 54-vuotias ampui kuoliaaksi 34-vuotiaan miehen.

– Meripellontiellä tapahtuneella ampumavälikohtauksella on muutamia todistajia. Poliisi pyytää nyt tapahtuma-aikaan kuvassa näkyviä kahta henkilöä ottamaan yhteyttä poliisiin tapahtumien kulun selvittämiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mikko Minkkinen.

Poliisi haluaa kuulla kahta valokuvaan tallentunutta henkilöä todistajina juttuun. 

Minkkisen mukaan kuvan henkilöillä voi olla jotain havaintoja tapahtuneesta ampumisvälikohtauksesta. Kuva on otettu aivan tekopaikan lähettyviltä, mutta poliisi ei kerro, kuka kuvan on ottanut. Kuvassa näkyvä kaksikko käveli jalkakäytävällä, kun viereisen grillin lähellä ammuttiin.

Henkirikoksesta epäilty 54-vuotias mies soitti itse hätäkeskukseen sen jälkeen, kun hän oli ampunut 34-vuotiaan miehen kuoliaaksi keskellä päivää kolme viikkoa sitten keskiviikkona. Epäilty jäi tekopaikalle odottamaan poliiseja, jotka ottivat hänet kiinni pian teon jälkeen.

Poliisi tutkii tekoa murhana.

Ampumisen taustalla velanperintä

MTV Uutisten tietojen mukaan ampumisesta epäiltyyn 54-vuotiaaseen mieheen oli yritetty kohdistaa väkivaltaa noin kaksi kuukautta ennen ampumista. Väkivalta liittyi velanperintään ja velka oli keksitty. Velkasumma oli mielivaltainen ja vaihteli, enimmillään 54-vuotiaalta rakennusalan yrittäjältä pyrittiin lypsämään jopa 200 000 euron summaa.

MTV Uutisten tietojen mukaan velkaa perivät Puotilassa ammutuksi joutunut 34-vuotias mies ja eräs liivijengitaustainen mies.

Kaksikko oli perinyt 54-vuotiaalta velkaa kuukausien ajan ja kohdistanut väkivallanuhkaa paitsi mieheen itseensä, myös tämään perheeseen ja lapsiin.

Keskusrikospoliisi (KRP) on kertonut tutkivansa asiaan liittyen törkeää kiristystä. KRP vahvistanut MTV Uutisille, että epäilee Puotilassa ammutuksi joutunutta 34-vuotiasta törkeästä kiristyksestä.

Poliisi ei ole vahvistanut sitä, että ampujaksi epäilty olisi joutunut väkivaltaväijytyksen kohteeksi.

Tekopäivänä ampuja ja epäilty olivat sopineet tapaamisen hieman ennen kahta iltapäivällä Puotilassa sijaitsevan grillin lähelle, jossa ampuminen tapahtui.

Ampumisen osapuolet olivat tulleet paikalle autoillaan.

Poliisin mukaan epäilty ampui uhriaan kaksi kertaa käsiaseella vartaloon. Poliisi ei ole kertonut, oliko uhrillakin ase mukanaan.


Juttua täydennetty 12. joulukuuta kello 15.05 Puotilan ampumisen taustoilla.

Lue myös:

    Uusimmat