Mainos

Poliisi Joensuun yöstä: 12– 13 -vuotiaita 2 promillen humalassa

Itä-Suomen poliisi kertoo, että Ilosaarirock -viikonloppuna Joensuussa on ollut huomattavan paljon lapsia huomattavan päihtyneinä. 

Ilmiö toistaa itseään vuosi toisensa jälkeen.

– Kaupungissa on Ilosaarirockin vuoksi 20 000 lipullista festarikävijää ja yhtä paljon liputtomia. Iso tapahtuma kerää paljon ihmisiä, komisario Kimmo Wetterstrand kertoo MTV Uutisille.

Joensuun poliisia piti yöllä kiireisenä etenkin vahvasti päihtyneet lapset ja nuoret.

– Nuorimmat olivat 12– 13 -vuotiaita. Sellaista kahta promillea siellä puhallettiin, Wetterstrand jatkaa

Wetterstrand arvioi, että ainakin 20 alaikäisiä kuskattiin yön aikana kotiin tai muualle selviämään.

– Pääsääntöisesti vanhemmat ovat helpottuneita, että joku on auttanut ja toimittanut kotiin, mutta aina joukkoon mahtuu niitäkin vanhempia, jotka syyllistävät poliisia, kun se ei anna nuorten pitää hauskaa.

– Oma ryhmänsä on sitten ne vanhemmat, jotka ovat itsekin viihteellä.

Itä-Suomen poliisin Facebook-sivuilla kerrottiin jo aamulla poliisin kiireisestä yöstä. Poliisi muistuttaa, että humalassa olevan lapsen käsittely vie aina aikansa.

– Humalassa olevan lapsen käsittely ei ole poliisinkaan osalta kovinkaan nopeasti hoidettavaa liukuhihnatyötä ja partio on kiinni asian hoitamisessa pitkään. Lastensuojelun ja vanhempien sitominen tehtävään on välttämätöntä, Facebook-sivuilla kirjoitetaan.

– Jälleen kerran joudun toteamaan, että jossain on menty metsään, jos poliisi on se taho, joka pesee tämän likapyykin mahdollisesti vanhempien laiminlyöntien vuoksi, Facebook-kirjoituksessa jatketaan.

Itä-Suomen poliisi myös muistuttaa, että humalaisen lapsen auttaminen kuuluu kiirellisyyslistassa terävimpään kärkeen.

– Sillä päihtynyt lapsi ei kuulu vielä luokkaan menetetty mahdollisuus ja puuttumalla tapauksiin pystymme mahdollisesti ennalta ehkäisemään lapseen kohdistuvia rikoksia tai hieman pidemmällä aikavälillä lapsen itsensä tekemiä rikollisia tekoja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.