Poliisi iski yöllä järjestettyihin kokoontumisajoihin – kymmeniä jäi kiinni lain rikkomisesta: "Järjetön kokonaissaldo"

Lounais-Suomen alueella järjestettiin viime yönä kokoontumisajoja, joista jokainen keräsi satoja osallistujia.

Kaksi kokoontumisista oli ilmoitettu ennakkoon poliisille, yksi järjestettiin ilmoittamatta. Poliisi kertoo valvoneensa tapahtumia.

Kokoontumiset tapahtuivat autoilla ja kaksipyöräisillä ja niissä liikkuttiin Turun, Rauman, Liedon, Loimaan, Someron ja Kosken alueilla, ylittäen myös Kanta-Hämeen maakuntarajan. Lounais-Suomen poliisi kertoo iskeneensä tapahtumiin omalla toiminta-alueellaan.

Illan ja yön aikana toteutetussa valvonnassa noin 500 kuljettajan ajokunto ja ajo-oikeus tarkastettiin, sekä puututtiin rikoksiin ja rikkomuksiin.

Poliisin mukaan valvonnassa kirjattiin parikymmentä ajokieltoa ja tavattiin lisäksi viisi jo valmiiksi ajo-oikeudetonta kuljettajaa. 

Kolmisenkymmentä kuljettajaa sakotettiin nopeuden, ajotavan, puuttuvan ajo-oikeuden tai kunnoltaan liikenteeseen soveltumattoman ajoneuvon vuoksi.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia etenee rikostutkintaan kolmessa tapauksessa. Yksi mainituista oli poliisin pakeneminen autolla noin 240km/h nopeudella. Ajo-oikeudeton ja päihtynyt kuljettaja otettiin kiinni.

Törkeitä rattijuopumuksia kirjattiin kaksi ja rattijuopumuksia kaksi. Rattijuopumusasioista yksi johtui huumausaineista.

Yksi kuljettaja oli etsintäkuulutettu asepalveluksen välttelyn vuoksi.

Yksi kuljettaja otettiin kiinni epävarman henkilöllisyyden ja maassa oleskelun edellytysten selvittämiseksi.

Huomautuksia annettiin eri syistä tusinoittain.

Useampi kuin joka kymmenes valvonnassa tavattu kuljettaja joutui erilaisten poliisitoimien kohteeksi. 

Liikennepoliisin kokeneen ryhmänjohtajan mukaan kokonaissaldo oli järjetön.

Lue myös:

    Uusimmat