Mainos

Poliisi esittää Levin hissitutkinnan lopettamista

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Mäkelä Lapin poliisilaitokselta kertoo MTV Uutisille, että hän tulee esittämään Levin hissihankintaan ja toimitusjohtaja Jouni Palosaareen kohdistuvan tutkinnan lopettamista.

Ratkaisun asiassa tekee syyttäjä. Syyttäjä ei ole sidottu poliisin esitykseen vaan tekee asiassa oman ratkaisunsa siitä, lopetetaanko esitutkinta vai ei.

Poliisi: Yleinen etu ei vaadi tutkimista 

Poliisi on tutkinut Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa  Jouni Palosaarta joulukuusta 2013 lähtien epältynä törkeän petoksen yrityksestä ja vaihtoehtoisesti luottamusaseman väärinkäytöstä sekä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

Poliisin tiedotteen mukaan esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että asiassa ei ole näyttöä petosrikoksen yrityksestä eikä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Poliisi tulee tekemään asiassa syyttäjälle esityksen esitutkinnan rajoittamisesta eli esityksen siitä, että esitutkinta lopetetaan.

Luottamusaseman väärinkäyttö on asianomistajarikos ja asianomistaja Levi Ski Resort on peruuttanut rangaistusvaatimuksen. Poliisin käsityksen mukaan kyseessä ei ole asia, joka vaatisi esitutkinnan jatkamista erittäin tärkeän yleisen edun johdosta.  

Rajoitusesityksen tekemisestä on ennakkoon keskusteltu syyttäjän kanssa.

Lapin Kansa: Hissiyhtiön uusi hallitus ei löytänyt moitittavaa erityistilintarkastuksen perusteella


Lapin Kansa kertoi eilen illalla, että Levi Ski Resortin viime tiistaina valittu uusi hallitus ei löytänyt laiminlyöntejä toimitusjohtaja Jouni Palosaaren toimista tarkastellessaan yhtiön erityistilintarkastusraporttia. 

Hallitus käsitteli erityistilintarkastusraporttia, jonka yhtiön edellinen hallitus oli teettänyt aivan viimeisinä töinään. Edellinen hallitus päätti tehdä raportin perustella Palosaaresta vielä lisätutkintapyynnön poliisille.

Uusi hallitus puolestaan perui rangaistusvaatimukset ensimmäisessä kokouksessaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.