Poliisi epäilee romanialaislääkäreitä vakavista rikoksista: Vainajilta kerättiin implantteja ja siirrettiin eläville potilaille

Useita lääkäreitä epäillään jopa sadoista leikkauksista, joissa kuolleilta potilaita kerättiin sydäntahdistimien kaltaisia lääketieteellisiä implantteja ja niitä asennettiin eläville potilaille Romaniassa, kertoo muun muassa The Guardian.

Paikallinen syyttäjä epäilee lääkäreitä erilaisista rikoksista, muun muassa aseman väärinkäytöstä ja lahjusten ottamisesta.

Yhden lääkäreistä epäilleen johtaneen verkostoa, joka otti sydänimplantteja kuolleilta potilailta ilman potilaan tai tämän omaisten suostumusta. Implantit uudelleenkäytettiin sen jälkeen asentamalla ne eläville potilaille.

Syyttäjän mukaan toiminta aiheutti kierrätetyn implantin saaneille potilaille vakavan riskin.

Syyttäjä katsoo myös, että valtaosa asennetuista implanteista ei ollut tarpeellisia, vaan niitä oli ehdotettu väärien diagnoosien pohjalta tai oireiden vuoksi, jotka olivat aiheutuneet aiemmin annetun lääkityksen vuoksi.

Korruptio ja väärinkäytökset piinaavat Romaniassa muun yhteiskunnan tapaan myös terveydenhuoltoa. Romania on yksi Euroopan unionin heikoimmin kehittyneistä maista.

Lue myös:

    Uusimmat