Mainos

Poliisi epäilee Helsinki-Vantaan mielenosoittajaa kunnianloukkauksesta

Poliisi epäilee mielenosoittajaa poliisin kunnianloukkauksesta mielenosoituksessa Helsinki-Vantaan lentokentällä maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Poliisi kertoo, että vanhemman konstaapelin nimeä huudeltiin mielenosoituksen aikana toistuvasti ja videota tilanteesta on jaettu sosiaalisessa mediassa. Mielenosoittajan epäillään levittäneen perättömiä väitteitä tai huhuja, jotka voivat aiheuttaa kohteelle vahinkoa tai halveksuntaa.

Poliisin mukaan konstaapelin väitettiin virheellisesti olevan turvapaikanhakijan pakkopalautuspäätöksen tekijä, vaikka asian käsittely on edelleen kesken. 

Myös kaksi muuta rikosilmoitusta

Mielenosoituksesta on kirjattu myös kaksi muuta rikosilmoitusta, jotka ovat liikenteen häirinnästä ja niskoittelusta.

Poliisi otti kiinni ja poisti kaksi ihmistä kakkosterminaalin sisätiloista mielenosoituksen aikana. Poliisin mukaan toinen väitti olevansa matkalla lennolle, mutta hän ei suostunut näyttämään matkalippua poliisille eikä hänellä ollut matkatavaroita.

Poliisin mukaan kiinniotettu käyttäytyi siten, että hänet toimitettiin vapauttamisen jälkeen varotoimena lääkäriin terveydentilan arviointiin.

Toinen kiinniotettu käyttäytyi häiritsevästi eikä suostunut siirtymään mielenosoitukselle varatulle alueelle, poliisi kertoo. Hänetkin vapautettiin myöhemmin. 

Noin kaksisataa mielenosoittajaa vastusti turvapaikkaa hakeneiden pakkopalautuksia. Poliisin mukaan mielenosoitus sujui äänekkäästi, mutta rauhallisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.