Poliisi antoi sudelle lopetusmääräyksen Jalasjärvellä – jo toinen tappotuomio samalla alueella

Eläinvahingot harmittavat - pitäisikö susikantaa rajoittaa? 8:42
Katso myös Huomenta Suomen keskustelu: Eläinvahingot harmittavat - pitäisikö susikantaa rajoittaa?

Pohjanmaan poliisilaitos on antanut lopetusmääräyksen sudelle Jalasjärven Ala-Vallissa. Poliisin mukaan Jalasjärvellä on tehty syksyn aikana runsaasti susihavaintoja ihmisten pihoilla.

Tämä on toinen poliisin tekemä lopetusmääräys alueella tänä syksynä.

– Aikaisemmin syksyllä poliisi antoi karkotusmääräyksen sudelle samalla alueella. Karkotukset eivät tuottaneet toivottua tulosta, koska sudet palasivat aina vaan ihmisten läheisyyteen, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi antoi ensimmäisen suden lopetusmääräyksen 21. lokakuuta. Susi lopetettiin ampumalla 1. marraskuuta.

AP 1611848 Marin pihalle ilmestyi iltamyöhään susi – videolle tallentui, kuinka vahtikoira ajoi tunkeilijan tiehensä: ”Se nosteli ikeniään Kaisalle”

Katso myös: Marin pihalle ilmestyi iltamyöhään susi – videolle tallentui, kuinka vahtikoira ajoi tunkeilijan tiehensä: ”Se nosteli ikeniään Kaisalle”

Susivierailut jatkuneet

Tämän jälkeen susien pihavierailut ovat poliisin mukaan jatkuneet.

– Sudet ovat pelottomasti liikkuneet ihmisten pihoilla ja rakennetussa ympäristössä ja aiheuttavat uhkaa ja vaaraa ihmisille. Tilanne on vakava ja velvoittaa poliisia toimimaan viivytyksettä, poliisi kommentoi.

Lopetusmääräys koske yhtä sutta ja on voimassa 21. marraskuuta kello kahdeksasta alkaen 5. joulukuuta aamukahdeksaan saakka. Sen jälkeen poliisi ottaa asian tarvittaessa uuteen harkintaan.

AP 1623670 Stina oli palamaassa lomamatkalta kotiin, kun reissun kohokohdan tarjoili susi lähellä kotia: "Se pomppi kuin peura”

Katso myös: Stina oli jo lähes kotiovella lomamatkan jälkeen, kun reissun kohokohta koitti – innokas susi tarjoili näyttävän esityksen: "Se pomppi kuin peura"

Lue myös:

    Uusimmat