Poliisi ampui uhkaavaksi kokemansa teinitytön Yhdysvalloissa – vartalokameran kuvaama video tallensi tapahtumat

Poliisin vartalokamera tallensi teinitytön ampumisen 1:15
Video: Poliisin vartalokamera tallensi teinitytön ampumisen.

Kalifornian poliisi on julkaissut vartalokameran tallentaman videon tilanteesta, jossa teinityttö kuoli poliisin luoteihin. 17-vuotias Hannah Williams menehtyi ampumisessa Anaheimin kaupungissa reilu viikko sitten.

Poliisin mukaan Williams seisoi kadulla aseen kanssa ampuma-asennossa. Tämän takia poliisi ampui Williamsia jalkaan ja rintakehään. 

Vartalokameran videolla näkyy, kuinka Williams tuupertuu maahan. Poliisi käskee Williamsin makaamaan vatsalleen ja laittaa hänelle sitten käsiraudat. Williams toteaa, ettei hän pysty hengittämään, ja pyytää apua. Paikalle saapunut toinen vapaalla ollut poliisi nostaa tytön kädessä olleen aseen ja sanoo sen olevan vain asejäljennös. 

Tilanteen jälkeen poliisit yrittivät antaa Williamsille ensiapua ja hälyttivät ensihoitajat paikalle. Williams kuitenkin kuoli myöhemmin sairaalassa.

Tapaus on ollut toistaiseksi täysin selittämätön Williamsin perheelle. Poliisin mukaan ennen ampumista Williams oli tarkoituksella törmännyt ajamallaan autolla poliisiautoon. Perheen mukaan Williams oli kokematon kuljettaja, eikä hänellä ollut minkäänlaisia taustaa aseisiin liittyen eikä ongelmia esimerkiksi alkoholin ja huumeiden kanssa. Perhe on kertonut Williamsin olleen hyvällä tuulella ennen tapausta.

Vartalokameran videon ohella julkaistu hätäpuhelu kertoo, että Williamsin isä ilmoitti tyttärensä kadonneeksi noin kolme tuntia tämän kotoa poistumisen jälkeen. Puhelussa isä sanoo, että perheen vuokra-autolla liikkeellä ollut Williams saattaisi haluta vahingoittaa itseään.

Poliisi tutkii tapausta yhä.

Lue myös:

    Uusimmat