Poliisi ampui mielenterveysongelmien vuoksi apua tarvinneen miehen Kanadassa – "Hän ei pelkää sinua, hän pelkää univormuasi"

Kanadan poliiisi ampui kanadalaisen miehen viikonloppuna tämän kotona Ontarion Maltonissa. Kuolemaan johtanut välikohtaus sai alkunsa, kun mielenterveysongelmista kärsineelle miehelle hälytettiin apua, kertoo BBC.

62-vuotias kanadalaismies Ejaz Choudry kuoli lauantaina Maltonissa, kun poliisi oli saanut tehtäväkseen mennä tarkistamaan miehen vointia, kertoo BBC.

Choudryn perhe kertoi lehdistötilaisuudessa, että Choudry kärsi skitsofreniasta, oli vainoharhainen ja pelkäsi poliisia.

Choudryn tytär oli soittanut lauantaina ambulanssin, koska hänen isällään oli meneillään "kohtaus", kertoi Choudryn veljenpoika lehdistötilaisuudessa.

Ensihoitajien saavuttua Choudryn asuntoon he näkivät Choudryn pitelevän veistä ja soittivat paikalle poliisit, Shahzad kertoo.

"Hän ei pelkää sinua, hän pelkää univormuasi"

Choudryn perhe pyysi poliisilta lupaa mennä mukaan asuntoon tehdäkseen Choudryn olon turvallisemmaksi. He kertoivat poliisille, että Choudry saattaisi kärsiä harhoista.

– Sanoin, että hän ei pelkää sinua, hän pelkää univormuasi, Shahzad muistelee.

Poliisi oli jutellut hetken asunnossaan olleen Choudryn kanssa. Tämän jälkeen poliisit rikkoivat asunnon oven ja menivät sisään asuntoon.

Poliisit ampuivat muovisia ammuksia miestä kohti, kertoo SIU lehdistötiedotteessaan. Kun tällä ei ollut vaikutusta, poliisi otti esiin aseen ja ampui Choudrya, minkä seurauksena Choudry kuoli.

Tapaus on herättänyt raivoa kanadalaisissa. Mielenosoittajat marssivat lähellä tapahtumapaikkaa sunnuntaina ja maanantaina.

BBC:n mukaan viranomainen selvittää poliisin toimintaa tapaukseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat