Mainos

Poliisi ampui 17-vuotiaan pojan Yhdysvalloissa – sadat protestoivat poliisiväkivaltaa vastaan

1:38

Yhdysvaltojen Pittsburghissa on osoitettu mieltä useiden päivien ajan sen jälkeen, kun poliisi ampui 17-vuotiaan aseistautumattoman pojan. Keskiviikosta alkaen mielenosoitukset ovat sulkeneet useita katuja kaupungissa, kertoo CNN.

Päiviä kestäneissä mielenosoituksissa on pidätetty tähän mennessä neljä henkilöä. Perjantaina auto ajoi mielenosoittajien väkijoukon läpi, mutta tapauksessa ei sattunut henkilövahinkoja.

17-vuotias yhdysvaltalaisteini sai surmansa poliisin luodista Pittsburghin itäisessä osassa tiistaina.

Teinipoika yritti paeta poliisia juoksemalla ulos autosta, jolloin poliisi ampui poikaa kolme kertaa. Teini oli yksi auton matkustajista. Paikallisen poliisiviranomaisen mukaan auto oli tunnistettu samaksi ajoneuvoksi, joka oli ollut osallisena ampumavälikohtauksessa aikaisemmin saman päivän aikana.

Mielenosoittajat ovat pitäneet poliisin toimia liioiteltuina ja vaatineet poliisia selittämään, kuinka poliisi pystyy oikeuttamaan teinipojan ampumisen. 

Mielenosoittajat ovat vaatineet 17-vuotiaan Antwon Rosen ampuneen poliisin pidättämistä ja piirisyyttäjän antavan tapauksen osavaltion oikeuskanslerille hoidettavaksi. Tapausta tutkitaan henkirikoksena.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.