Poliisi ampui tummaihoista USA:ssa: Useista rikoksista syytetty alaston mies ryntäsi roska-astiasta kohti poliisia – mielenosoittajat taas kaduilla

Poliisi ampui tummaihoista aseetonta miestä, mielenosoittajat jälleen kaduilla – useista rikoksista syytetty alaston mies ryntäsi poliisia kohden roska-astiasta 1:34
CNN: Poliisin vartalokamerakuvaa käytetään apuna tapauksen selvittämisessä.

Poliisi ampui tummaihoista miestä St. Paulissa Minneapolisissa. Mielenosoittajat valtasivat kadut eilen perjantaina. Asiasta kertoo muun muassa CBS News. Protesti alkoi poliisiaseman edestä, josta mielenosoittajat jatkoivat matkaa kulkueena. 

St. Paulin kaupungin poliisi ampui Joseph Washington nimistä miestä kaksi kertaa viikko sitten lauantaina. 

Poliisin vartalokameran kuvasta näkyy, kuinka Washington tuli ulos roska-astiasta alastomana ja aseettomana ja juoksi kohti poliisia. Poliisi käytti häneen myös etälamautinta. Washington ei menehtnyt ampumahaavoihin ja hän on tällä hetkellä sairaalassa. 

Epäillään useista rikoksista

Miestä on epäilty aiemmin murtautumisesta ja kotiväkivallasta. Nyt häntä syytetään seksuaalirikoksesta, kidnappauksesta sekä pahoinpitelystä. 

– Kyse ei ole siitä, mitä tapahtui ennen tilannetta (ampumista). Poliisin ei tarvitse tuoda enempää tuskaa ja kärsimystä, kommentoi yksi protestoijista, joka kertoi myös menettäneensä läheisen poliisiväkivallan vuoksi. 

Protestoijien kannanotto on, että Washingtonia ei olisi tarvinnut ampua. 

Washingtonia ampunut poliisi on erotettu virastaan. Poliisin asianajajan mukaan Washington oli sanonut poliiseille, että hänellä on ase. Lisäksi Washingtonia epäillään samana iltana tapahtuneesta raiskauksesta, jossa hänen epäiltiin käyttäneen aseena puukkoa. 

Tapausta tutkitaan. 

Lue myös:

    Uusimmat