Mainos

Poliisi: Alkoholilaki lisäsi hälytystehtäviä rajusti – aamuöisiä pahoinpitelyjä yli 65 prosenttia aiempaa enemmän

6:28

Vuoden alussa voimaan tulleet alkoholilain muutokset lisäsivät poliisin hälytystehtäviä yli 12 000:lla tammi-heinäkuussa, arvioi Poliisihallitus. Tämä siitä huolimatta, että poliisin kotihälytystehtävien määrä on laskenut.

Video: Uusi alkoholilaki voimaan - miten poliisi varautuu järjestyshäiriöihin?

Alkoholin käyttöön liittyvät poliisin tehtävät ovat painottuneet Poliisihallituksen mukaan selkeästi aamuyön tunteihin ravintoloiden sulkemisen aikaan kello viidestä aamukahdeksaan asti.

Prosentuaalisesti eniten on kasvanut hälytystehtävien määrä kello aamuviiden ja kuuden välisenä aikana. Tuolla aikavälillä muun muassa pahoinpitelytehtävien määrä on noussut 65 prosentilla edellisen vuoden maalis-heinäkuuhun verrattuna.

Poliisihallituksen poliisijohtaja Sanna Heikinheimon mukaan poliisi on jo huomioinut muutoksen ja mukauttanut toimintaansa tämän mukaiseksi.

– Poliisilaitokset ovat joutuneet siirtämään resurssejaan aamuyön ja varhaisaamun tunteihin, mikä lisää kustannuksia ja työn kuormittavuutta.

Erittäin huolestuttavana Heikinheimo pitää virkamiehen vastustamisten lisääntymistä.

– Väkivalta poliisia kohtaan on lisääntynyt yli viidenneksellä (21,4 %) viime vuoden vastaavaan tilanteeseen verrattuna, hän sanoo.

Kansa narauttaa rattijuoppoja

Heikinheimo on mielissään, että kansalaiset ovat aktivoituneet ilmoittamaan näkemistään rattijuopumustapauksista. Alkuvuoden aikana näiden hälytystehtävien määrät ovat nousseet yli 1100 ilmoituksella.

Poliisihallituksen mukaan poliisi on ottanut kuitenkin aiempaa vähemmän päihtyneitä kiinni. Osasyynä tähän ovat kunnat, jotka ovat lisänneet selviämisasemien määrää.

Uuden alkoholilain mukaan ravintolat saivat jatkoaikailmoituksella maaliskuun alusta lähtien oikeuden anniskella alkoholia enintään kello neljään, jolloin alkoholia voi ravintolassa nauttia aamuviiteen asti.

 


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja