Mainos

Alkoholilaki tuli – ensimmäiset havainnot poliisilta ovat ristiriidassa sisäministeriön aikomusten kanssa

5:00

Viime viikolla uutisoitiin, että sisäministeriössä on aloitettu valmistelu poliisien määrän lisäämiseksi uuden alkoholilain tultua voimaan. Viime viikonlopun perusteella sille ei välttämättä olisi tarvetta – ainakaan nelosoluen myynnin vuoksi.

Vahvat 5,5-prosenttiset oluet olivat kauppojen hyllyillä ensimmäistä kertaa koko viikonlopun viime viikonloppuna.

Prosenttirajan noston on arvioitu lisäävän merkittävästi väkivalta- ja järjestyshäiriöitä ja sisäministeriössä on aloitettu valmistelu poliisien määrän lisäämiseksi, mutta ainakaan viime viikonloppuna poliisilla ei ollut tavallista enempää tehtäviä.

Helsingin poliisin Twitterissä pitämän Alkoholikeikka-seurannan mukaan esimerkiksi Kisahallin putkassa yöpyi selvästi vähemmän ihmisiä kuin tavallisesti.

– Kisahallin putkalla vietti yönsä alkoholiin liittyen vain 11 henkilöä! Tyypillisin lukema on viikonloppuyön osalta noin 20–40 henkilöä, poliisi twiittasi.

Komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisilaitokselta uskoo, että tipattoman tammikuun vieton yleisyys vaikutti siihen, että poliisilla oli niin vähän tehtäviä viikonloppuna.

– Tammikuu on perinteisesti ollut hyvin rauhallista aikaa, Sinivuori kertoo MTV Uutisille.

Uusi alkoholilaki vapauttaa myös ravintoloiden aukioloaikoja. Vielä on varhaista sanoa, miten se vaikuttaa poliisin viikonloppuun.

– Asiaa pitää seurata tarkasti ja kohdentaa resurssia aamuyöhön.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.