Poliiseja koulutetaan käyttämään droneja virkatehtävissään – Suomessa koulutettavien määrä aivan omassa luokassaan maailmanlaajuisesti

2:10
MTV Uutiset tutustui poliisien drone-koulutuksiin, katso video!

Jo lähes 400 poliisia Suomessa on saanut kauko-ohjattavan lennokin käyttökoulutuksen. Määrä on maailman mittakaavassa omaa luokkaansa. Monet maat haluavatkin seurata Suomen poliisin viitoittamaa tietä.

Poikkeuksellisen moni poliisi on saanut Suomessa dronen eli kauko-ohjattavan lennokin käyttökoulutuksen. Poliisit voivat käyttää lennokkia apunaan virkatehtävää hoidettaessa.

– Suomessahan poliisien määrä on hyvin pieni. Se on maailman mittakaavassakin ehkä pienimpiä suhteessa väkilukuun. Meidän täytyy ottaa se huomioon toiminnassamme. Tällainen teknologian hyväksikäyttö on yksi mainio tapa, perustelee poliisin ilmailuasiantuntija Sami Hätönen.

Suomessa drone-koulutettujen poliisien määrä on maailman mittakaavassa omaa luokkaansa. Syynä tähän on poliisin tekemä strategiavalinta.

– Teimme vuonna 2015 päätöksen siitä, että lähdemme kehittämään poliisin miehittämätöntä ilmailua. Perusteena oli työn tuottavuuden lisääminen ja laadun parantaminen, mutta myös kentän näkökulmasta työturvallisuuden lisääminen, Hätönen kertoo.

Maailmalla Suomen poliisia pidetään lennokin käytön mallimaana. Tehtävistä saadut käyttökokemukset kiinnostavatkin laajalti ulkomaisia poliisivoimia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja