Mainos

Yle: Suomalaiskeksinnöstä tullut nopeasti poliisin paras kaveri – maailmanvalloituskin mahdollinen

Kajaanilaisyritys kehitti Suomen poliisin käyttöön laitteen, joka on osoittautunut niin hyväksi, että kysyntää on jo ympäri maailmaa. Yle kertoo, että rekisterikilpien lukulaitteesta on kiinnostuttu jopa Lähi-idässä asti.

Kolme vuotta sitten kajaanilainen Sunit toimitti poliisille ensimmäiset REVIKA-lukulaitteet, jotka skannaavat liikennevirrasta kaikki eteen osuvat rekisterikilvet. Nyt niitä on käytössä jo 400 – ja lisää tulee.

Ylen haastattelema poliisitarkastaja Heikki Ihalainen hehkuttaa laitteen olleen parempi kuin kukaan olisi uskaltanut toivoa.

– Kenttämiehet ovat olleet tosi tyytyväisiä. Hyvää palautetta tulee. Kaikki kehuvat, Ihalainen kertoo Ylelle ja jatkaa, että monesti partiot ovat pettyneitä, mikäli työvuoron joutuu tekemään ilman laitetta.

Laitteen avulla poliisin on helppo poimia liikennevirrasta ajoneuvot, jotka ovat katsastamattomia tai joista on verot maksamatta. Hätäkeskus voi puolestaan syöttää järjestelmään vaikkapa bensavarkaan käyttämän ajoneuvon rekisteritunnuksen.

– Rattijuopotkin pystytään sinne syöttämään ja periaatteessa kaikki, jotka ovat syyllistyneet rikokseen. Laite piippaa eri väreillä ja partio näkee siitä heti sen asian tärkeyden, Ihalainen kuvailee laitteen toimintaa.

Sunitin kehittämä laite tunnistaa tällä hetkellä 30 eri maan rekisterikilvet. Toimitusjohtaja Jukka Suutari pitääkin maailmanvalloitusta täysin mahdollisena, sillä neuvotteluja käydään jopa Saudi-Arabiassa ja Uudessa-Seelannissa asti. Pilottivaiheessa laite on jo kymmenessä maassa.

***

23:51
​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.