Poikkeuksellisen tasainen MM-sarja tiivistyi entisestään – paalusensaatio kaatui avauskierroksella

1:10
Video: Paalusensaatio Takaaki Nakagami sai hyvän lähdön, mutta kaikki valui hukkaan kun japanilainen kaatui avauskierroksella.

Petronas Yamahan Franco Morbidelli nousi takaisin MM-taisteluun voittamalla Teruelin MotoGP-osakilpailun.

Kilpailu Aragonin radalla sai räjähtävän alun, kun lauantaina sensaatiomaisesti paalulle ajanut LCR Hondan Takaaki Nakagami kaatui avauskierroksella kärkipaikalta.

Toisena ollut Petronas Yamahan Franco Morbidelli nousi kaatumisen myötä kärkeen eikä enää luopunut paikastaan. Voitto on Morbidellin kauden toinen.

Palkintopallin täydensivät Suzukin kuljettajakaksikko Alex Rins ja Joan Mir.

Viime viikonloppuna upealla nousullaan hurmannut Hondan Alex Marquez oli toistamassa temppuaan noustuaan kisassa jo neljänneksi, mutta espanjalainen kaatui kierroksella 14 ja joutui keskeyttämään.

Voittonsa myötä Morbidelli nousi jälleen mukaan kamppailuun maailmanmestaruudesta. Italialainen nousi MM-sarjassa kaksi sijaa neljänneksi 25 pisteen päähän sarjaa johtavasta Miristä.

Morbidellin tallikaverille ja MM-sarjassa toisena olevalle Fabio Quartararolle kilpailu oli haasteellinen. Quartararo ei yltänyt kärjen vauhtiin ja jäi kahdeksanneksi. Quartararo kuitenkin säilytti paikkansa MM-sarjassa ja on nyt 14 pistettä Mirin perässä.

Valmistajien MM-sarjassa Suzuki pitää piikkipaikkaa ennen Petronas Yamahan tallia. Eroa tiimien välillä on vain seitsemän pistettä.


Kaikki MotoGP-kauden aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja